Буковина: рятувальники спільно з лікарями провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для студентів училища

Буковина: рятувальники спільно з лікарями провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для студентів училища

20.11.14 09:41 0 685
На завершення Тижня знань безпеки життєдіяльності працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області разом із співробітниками Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» в Чернівецькому вищому комерційному училищі, який знаходиться по вул. Соборній у Чернівцях. Даний захід проводився з метою навчання дітей правилам безпеки та дій на випадок виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події.

На початку зустрічі в одному з кабінетів училища виникла умовна пожежа. Дирекція закладу евакуювала студентів на вулицю та повідомила про подію Народну службу порятунку 101. Діти змогли на власні очі побачити як діють рятувальники під час ліквідації пожежі. Зокрема, чимале зацікавлення у студентів викликало розгортання пожежних рукавів та робота вогнеборців в апаратах захисту органів дихання. «Можливість на практиці відтворити дії під час пожежі дозволить студентам краще запам’ятати як поводитися на випадок її виникнення» – зазначив директор Чернівецького вищого комерційного училища Микола Кирилюк.

Після цього, рятувальники ознайомили присутніх із різною спецтехнікою, яка є на озброєнні в пожежно-рятувальних підрозділів та за допомогою якої виконуються різні завдання за призначенням. А насамкінець, працівники Управління організували для студентів «практичні курси»: кожен бажаючим зміг самостійно спробувати подати воду за допомогою пожежного рукава, приміряти бойовий одяг рятувальників чи скористатися іншим спецобладнанням.

Насамкінець зустрічі перед присутніми виступили лікарі виїзної бригади Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Використовуючи спеціальні манекени, вони продемонстрували студентам як правильно надавати домедичну допомогу у випадку виникнення пожежі, дорожньо-транспортної пригоди чи іншої надзвичайної події.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів: державтоінспекція ...

КОМЕНТАРІ