На засіданні Громадської ради при УМВС обговорили результати діяльності ОВС Буковини за 10 місяців

На засіданні Громадської ради при УМВС обговорили результати діяльності ОВС Буковини за 10 місяців

20.11.14 08:10 0 788
Засідання відкрив голова Громадської ради Андрій Пишний, який оголосив порядок денний та регламент роботи. Нагадаємо, що у складі ради нараховуються 26 членів-представників громадських організації, депутатів місцевих рад, представників засобів масової інформації, діючих працівників УМВС та ветеранів і пенсіонерів органів внутрішніх справ Буковини.

Начальник УМВС України в Чернівецькій області полковник міліції Валерій Зінченко повідомив членам ради, що за показниками роботи впродовж 10 місяців поточного року обласне міліцейське відомство посідає перше місце у своїй підгрупі.

Це гарний результат і над ним попрацювали усі без винятку підрозділи, - зауважив Валерій Зінченко. Окремо хочу подякувати членам Громадської ради за вашу підтримку та співпрацю. Сподіваюся, спільними зусиллями ми досягнемо ще кращих результатів.

Під час доповіді начальник відділу режимно-секретного і документального забезпечення УМВС Юрій Гаць повідомив, що нинішнього року несуттєво зменшилася кількість звернень громадян в порівнянні з минулим – приблизно на 7%. Найчастіше громадяни порушували питання соціально-побутових проблем, досудових розслідувань, зловживань посадових осіб та шахрайських дій. Велику уваги керівництво УМВС приділяє виїзним прийомам громадян. Протягом року таких здійснено 24.

Про дотримання працівниками УМВС законності та дисципліни у своїй службовій діяльності розповів начальник управління кадрового забезпечення УМВС Борис Ротар. Він зазначив, що саме питання дисципліни було і залишається одним із основних в оперативно-службовій діяльності міліції. Станом на 1 листопада до УКЗ надійшло понад 290 заяв щодо неправомірних дій працівників міліції. За всіма фактами були проведені відповідні перевірки, і жоден не знайшов свого об'єктивного підтвердження.

Цікавила членів Громадської ради і проблема грального бізнесу. Начальник управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Вадим Мельник повідомив, що протягом 2014 року працівниками УМВС відкрито 19 кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 2032 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Проведено 33 обшуки, ліквідовано діяльність 25 гральних закладів. Двом організаторам даних закладів оголошено про підозру у скоєнні 11 злочинів, передбачених ст. 2032 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. А по 14 кримінальним провадженням 4 осіб судом визнано винними та призначено виплатити штрафи у сумах від 80 до майже 128 тисяч гривень.

Допомагають УДСБЕЗ боротися із незаконними гральними закладами і працівники міліції громадської безпеки. Дільничні інспектори та патрульні за специфікою своєї службової діяльності перебувають у постійному контакті з населенням, - розповів заступник начальника УМВС - начальник міліції громадської безпеки Ярослав Козак.

Під час проведення щоденних інструктажів особовому складу особливу увагу звертають на виявлення приміщень, де незаконно надають гральні послуги. І, звісно ж, це профілактика та припинення правопорушень поблизу місць особливого скупчення людей.

Про забезпечення безпеки дорожнього руху розповів в.о. начальника УДАІ УМВС Ігор Доголіч. За звітній період на території області трапилося 212 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими. У них загинуло 35 осіб, 243 – травмовано. Працівниками УДАІ проведено 69 профілактичних бесід з водіями транспортних засобів стосовно правил паркування та дотримання громадського спокою.

Заслухали члени ради і результати роботи сектору зв'язків громадськості УМВС за 10 місяців поточного року. За вказаний період у засобах масової інформації висвітлено 3665 матеріалів (у минулому році - 2642) про діяльність міліції Буковини. У тому числі, 372 (у 2013 році – 288) матеріалів вийшли у центральних засобах масової інформації. З початку цього року організовано 24 прес-конференції, 25 брифінгів, 23 «круглих столи», 6 прямих ефірів.

Також члени зібрання обговорили та затвердили Регламент діяльності робочих органів ради та Положення про ініціативну групу з підготовки установчих зборів Громадської ради при УМВС України в Чернівецькій області.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ