Волинь: в області триває інвентаризація захисних споруд цивільного захисту

Волинь: в області триває інвентаризація захисних споруд цивільного захисту

20.11.14 08:08 0 651
Під головуванням першого заступника голови ОДА Сергія Кудрявцева відбулося засідання обласної інвентаризаційної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Станом на 1 листопада 2014 року в області проведено технічну інвентаризацію 203 захисних споруд цивільного захисту із 348 необхідних. Згідно проведених перевірок встановлено, що в краї готово до використання за призначенням лише 20 споруд захисту, 280 - обмежено готові, 48 – не готові взагалі. Найкращий стан споруд в м. Ковелі, Нововолинську, Маневицькому, Локачинському та Любомльському районах. Найгірший - в Камінь-Каширському, Ковельському, Ківерцівському, Горохівському та Рожищенському районах.

За словами заступник начальника управління ДСУ з надзвичайних ситуацій Костянтина Романчука, до фонду захисних споруд належить 94 сховища всіх класів та 254 – із протирадіаційних укриттів. Загалом в області укриттю підлягає 202,315 тис. осіб. Майже у всіх районах і містах розроблені карти-схеми розташування захисних споруд. Проте відсутні відомості про кількість підвальних приміщень, їх стан, місткість, а також перелік робіт, що необхідно провести.

Відтак, до 1 грудня поточного року органи місцевого самоврядування мають провести конкретні розрахунки стану укриття захисних споруд цивільного захисту і підвальних приміщень, а також довести інформацію до населення про місця їх укриття.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ