«Свіча пам’яті» у Волинському краєзнавчому музеї

«Свіча пам’яті» у Волинському краєзнавчому музеї

20.11.14 08:56 0 630
20 листопада 2014 року о 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться історична година «Свіча пам'яті», присвячена пам'яті жертв голодомору 1932–1933 років в Україні.

Відомі в історії три голодомори 1921–1923, 1932–1933, 1946–1947 років були спланованою злочинною акцією проти української нації. Це підтверджено численними документами, спогадами очевидців. Найстрашніший і найжорстокіший голодомор 1932–1933 рр. просто замовчувався, бо це була очевидна політична репресія проти українського етносу.

У виставковій залі музею розгорнуто фотодокументальну виставку «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932–1933 років – геноцид українського народу», яка підготовлена Українським інститутом національної пам'яті. В документах розриваються причини, сама трагедія і її наслідки. Окремий розділ становлять спогади очевидців лихоліття. На виставці представлено документи видань партійних і державних органів влади, частина матеріалів з фондів Волинського краєзнавчого музею, зокрема, копії львівських та волинських газетних видань «Діло» та «Українська нива», в яких міститься матеріал про прагнення допомогти голодуючому населенню України та створення Громадського комітету рятунку України, а також спогади Григорія Гуртового, відомого краєзнавця, засновника Торчинського народного історичного музею. З матеріалами виставки учасників заходу ознайомить старший науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис.

Учасники заходу також переглянуть фільм «Голодомор. Україна – XXст.»

Волинський краєзнавчий музей

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Виставку-музей ...
Наступна новина: В Рівному правила безпеки ...

КОМЕНТАРІ