У Житомирі розпочато інноваційну програму,спрямовану на зниження материнської смертності

У Житомирі розпочато інноваційну програму,спрямовану на зниження материнської смертності

20.11.14 15:06 0 631
18 листопада 2014 року Житомирський обласний перинатальний центр першим в Україні відкрив двері нового симуляційно-тренінгового центру, оснащеного презентаційним обладнанням, інструментарієм та пологовим манекеном-симулятором, які необхідні для навчання команд медпрацівників. Про це повідомляє департамент охорони здоров'я облдержадміністрації.

За словами головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру Юрія Вайсберга, у закладі розпочинається втілення нового проекту, головна мета якого - навчитися ефективно боротися з післяпологовими кровотечами, що є головною причиною материнської смертності в нашій країні. Наразі, ця проблема є актуальною і для Житомирщини: середня статистика по області свідчить, що на кожні 1000 пологів припадає близько 23 випадків післяпологової кровотечі.

У середині вересня 7 лікарів перинатального центру взяли участь у двотижневому навчанні, яке проводили викладачі з Гарвардського медичного університету та Тбіліського перинатального центру. За результатами навчальної програми вони отримали сертифікати тренерів з курсу по боротьбі з післяпологовими кровотечами. Тепер ці тренери проводитимуть навчання команд фахівців з усіх пологових відділень області у новоствореному симуляційно-тренінговому центрі.

- Житомирську область було обрано для реалізації цього інноваційного проекту невипадково, - говорить заступник директора департаменту охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Бондарчук. Адже саме тут є необхідна професійна база для організації навчання медичних працівників у тісній співпраці з обласним перинатальним центром. Робота симуляційного центру дасть можливість навчити протягом наступних двох років 320 медичних працівників акушерських стаціонарів Житомирської області ефективним командним діям під час боротьби з післяпологовими кровотечами. Ми очікуємо, що в результаті програми післяпологові кровотечі виявлятимуться більш своєчасно, медичний персонал лікуватиме їх ефективно й злагоджено, а породіллі отримуватимуть високоякісну та необхідну допомогу, що сприятиме зникненню явища материнської смертності через післяпологові кровотечі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тячівська ...
Наступна новина: РНБО: З окупованого Криму ...

КОМЕНТАРІ