В Житомирській області герою Небесної сотні встановили меморіальну дошку у Коростені

В Житомирській області герою Небесної сотні встановили меморіальну дошку у Коростені

20.11.14 14:45 0 753
Напередодні річниці Революції Гідності на Житомирщині у місті Коростені було відкрито меморіальну дошку герою Небесної сотні Сергію Кемському.

Пам'ятний знак встановлено на будинку по вул. Жовтневій, в якому досі проживають батьки героя. Сергій Кемський загинув від снайперської кулі 20 лютого 2014 року на Майдані в Києві, 23 лютого його поховали у Коростені.

Сергій закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «Політологія», працював аналітиком Інституту політичних та економічних ризиків і перспектив. Був засновником та адміністратором ресурсу «Кооперативний рух».

Меморіальну дошку на честь героя було відкрито 15 листопада - саме цього дня Сергію Кемському виповнилося б 33 роки. Вшанувати пам'ять загиблого земляка прийшли рідні, близькі, друзі, представники влади та жителі міста.

Мати героя Тамара Кемська подякувала присутнім за шану до пам'яті її сина, а також наголосила, що Небесна сотня всіх об'єднала, герої загинули недаремно.

«Пам'ятатимемо Сергія як героя України, його ім'я вічно житиме в наших серцях. Не кожен здатен віддати своє життя за державу. Україна на порозі змін. Переконаний, що ми будемо гідними героїв Небесної сотні. Герої не вмирають!», - зазначив т.в.о. голови Коростенської райдержадміністрації Сергій Дмитрук.

На меморіальній дошці Сергію Кемському викарбовано: «Політолог, журналіст, активіст Євромайдану. Загинув за Нову Україну 20 лютого 2014 року. Герої не вмирають!».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Працівники прикарпатського ...

КОМЕНТАРІ