В Закарпатській області ми повинні практично впроваджувати положення Кодексу цивільного захисту щодо організації навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях та проведення евакуації населення – Василь Стоєцький

В Закарпатській області ми повинні практично впроваджувати положення Кодексу цивільного захисту щодо організації навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях та проведення евакуації населення – Василь Стоєцький

20.11.14 10:08 0 672
18 листопада в Інституті державного управління у сфері цивільного захисту відбулися збори з керівниками підрозділів з питань цивільного захисту центральних органів виконавчої влади та інших органів державної влади щодо організації та здійснення заходів цивільного захисту. Під керівництвом заступника Голови ДСНС України Стоєцького Василя Федоровича у заході взяли участь працівники апарату ДСНС України, науково-педагогічний склад ІДУЦЗ та керівники підрозділів з питань цивільного захисту центральних органів виконавчої влади та інших органів державної влади.

Під час зборів до учасників було доведено останні зміни до законодавства, актів Президента України, Уряду, МВС та ДСНС України щодо організації заходів цивільного захисту населення і територій. Надано інформацію з організації взаємодії з питань планування заходів цивільного захисту у мирний час та в особливий період, підготовки органів управління та навчання населення, організації оповіщення між суб’єктами забезпечення цивільного захисту та органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування тощо.

«Наша головна мета - підвищити рівень підготовки керівників підрозділів зпитань цивільного захисту центральних органів виконавчої влади та інших органів державної влади щодо планування та здійснення заходів цивільного захисту у мирний час та в особливий період на рівні органів виконавчої влади. Отриманий досвід у сфері організації захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій є важливою складовою розвитку єдиної державної системи цивільного захисту», - зауважив заступник Голови ДСНС України Василь Стоєцький.

В рамках заходу було проведено семінар з проблемних питань щодо організації функціонального навчання у сфері цивільного захисту, під час якого представниками Інституту державного управління у сфері цивільного захисту була презентована діяльність навчального закладу, впровадження нових напрямків тощо. Були доведені основні вимоги до структури та змісту програм функціонального навчання, теоретичні основи проведення спеціальних об’єктових навчань, тренувань з питань цивільногозахисту та сучасні особливості формування та виконання Плану комплектування навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

«Інститут державного управління у сфері цивільного захисту, як головний навчально-методичний заклад у сфері організації та впровадження функціонального навчання у сфері цивільного захисту, постійно організовує та проводить функціональне навчання з питань цивільного захисту на території всієї України, що є невід’ємною складовою безпеки наших громадян, - зауважив в.о. начальника Інституту Петро Волянський.

Інститут державного управління

у сфері цивільного захисту
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ