У Львові працівники міліції затримали двох чоловіків,котрі вчинили чотири розбійні напади на аптеки

У Львові працівники міліції затримали двох чоловіків,котрі вчинили чотири розбійні напади на аптеки

20.11.14 09:48 0 651
У Львові правоохоронці, 17 листопада, на «гарячому» затримали двох чоловіків, котрі погрожуючи працівнику аптеки предметом схожим на пістолет забрали з каси виручку у сумі більше тисячі гривень. Зловмисники намагалися втекти від працівників міліції, один з них відстрілювався, але вони були затримані та доставлені у райвідділ міліції.

Про це під час прес-конференції повідомив начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

Загалом, у Львові з початку листопада на території Франківського та Залізничного районів було скоєно чотири розбійних напади на аптеки. У двох випадках зловмисникам вдалося здійснити свої наміри – заволодіти грошовою виручкою.

4 листопада на вулиці Кульпарківській двоє невідомих у масках зайшли у аптеку і почали вимагати у фармацевта виручку погрожуючи йому предметом схожим на пістолет. Таким чином зловмисники заволоділи грошовими коштами у сумі 16 тисяч гривень та втекли у невідомому напрямку. Аналогічний випадок трапився через декілька днів на вулиці Патона. З каси аптечного закладу невідомі викрали 840 гривень.

«Діючи за схемою як і у двох попередніх випадках, невідомі 11 листопада зайшли в аптеку, що знаходиться на вулиці Старицького та намагалися звідти викрасти гроші. Але розбійний напад їм не вдалося довести до кінця так, як їм у цьому завадили», - розповів Сергій Зюбаненко.

З огляду на ці факти, керівництво обласної міліції Львівщини прийняло рішення посилити наряди патрульно-постової служби міліції.

17 листопада на вулиці Володимира Великого працівники міліції помітили двох невідомих у масках, які зайшли в приміщення аптеки та погрожуючи предметом схожим на пістолет працівнику аптеки, забрали з каси грошові кошти. Побачивши правоохоронців, зловмисники почали тікати у різні сторони.

«Один зі зловмисників почав відстрілюватися, але все ж таки працівник міліції наздогнав втікача, обеззброїв та затримав його. Другому підозрюваному вдалося втекти, але проведеними слідчо-оперативними заходами, протягом години ми встановили місцезнаходження втікача та затримали його», - розповів Сергій Зюбаненко.

У помешканні зловмисника працівники міліції знайшли та вилучили речові докази: маску, рукавиці та грошові кошти.

Встановлено, що до цих чотирьох розбійних нападів на львівські аптеки причетні 38-річний киянин, який вже чотири рази був судимим за скоєння подібних кримінальних правопорушень та 23-річний мешканець міста Львова, який раніше не притягався до кримінальної відповідальності.

За цими фактами працівники міліції відкрили три кримінальні провадження за ч.1 ст.187 та одне за ч.2.ст.187 (Розбій) КК України. Максимальне покарання згідно статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Зловмисників затримано згідно ч.1 ст.208 (затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Володимир Гунчик: «В ...
Наступна новина: Житомирщина: цьогоріч в ...

КОМЕНТАРІ