Виставку-музей пожежно-рятувальної служби Прикарпаття відвідали студенти івано-франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму

Виставку-музей пожежно-рятувальної служби Прикарпаття відвідали студенти івано-франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму

20.11.14 08:54 0 648
Виставка-музей пожежно-рятувальної служби Прикарпаття – мабуть, один з найцікавіших музеїв на Івано-Франківщині, адже його багата експозиція дає можливість не тільки здійснити мандрівку у минуле, а й побачити його очима пожежників, відчути з середини непростий ритм цієї важливої і небезпечної професії. І тому у його стінах завжди багато відвідувачів, найчастіше тут лунають допитливі дитячі голоси, які не можуть стримати свого захоплення.

Цього разу на виставку завітала група студентів івано-франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму. Розпочинаючи зустріч, начальник відділу зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю майор служби цивільного захисту Христина Перцович розповіла відвідувачам про специфіку пожежно-рятувальної служби, про постійну готовність рятувальників надати допомогу людям, які її потребують. Вона зупинилася на випадках пожеж та інших надзвичайних ситуацій, що трапилися на території області останнім часом, підкресливши, що багатьох трагедій можна було б уникнути, якби люди свідомо ставилися до власного життя і дотримувалися відповідних правил безпечної поведінки. Також Христина Володимирівна наголосила на ризиках осінньо-зимового періоду в побуті та під час відпочинку, переконливою ілюстрацією якого стала демонстрація фільму про вибухо-небезпечні предмети.

Екскурсія залами музею розпочалася з розповіді про становлення пожежної служби в нашому краю і ознайомлення з кінно-бочкового ходу, який був на озброєнні пожежників Станиславова до 1924 року. Не меншу увагу викликав оберіг та гордість виставки – святий Флоріан, котрий ще в добу пізнього середньовіччя був покровителем пожежників. Цю унікальну скульптуру знайшли у парку міста Долини невдовзі після війни Велике враження справила на студентів і картина «Пожежа »народного пожежника Миколи Варенні, яка відображає реалії найжахливішої пожежі 28 вересня 1868 року, під час якої згоріла майже половина міста.

З великою зацікавленістю студенти розглядали усі експонати, уважно слухали розповіді про минуле, теперішнє та майбутнє рятувальної служби області і можна не сумніватися, що спогади про виставку-музей пожежно-рятувальної служби області надовго закарбуються у їхній пам’яті.

А діюча діорама «Пожежа в житловій кімнаті» ще раз їх переконала, якою невблаганною може бути вогняна стихія, коли з друга перетворюється на ворога і знищує все на своєму шляху.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Свіча пам’яті» у ...

КОМЕНТАРІ