У Луцьку хочуть побудувати європейське студентське містечко

У Луцьку хочуть побудувати європейське студентське містечко

21.11.14 11:23 0 723
На території колишньої військової частини на вулиці Володимирській у Луцьку хочуть збудувати сучасне студентське містечко. На засідання виконавчого комітету було внесено проект рішення “Про затвердження детального плану території земельної ділянки на вулиці Володимирській, 1 під Науково-технічний парк Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки”.

Архітектор Андрош Бідзіля поінформував присутніх про об'єкти, які будуть зведені на цій території. За його словами, це цілісний комплекс, де студенти зможуть не лише навчатися і проживати. Він повідомив, що тут буде розміщено навчальні корпуси, адміністративне приміщення, спортивні зали та басейн, два гуртожитки на дві тисячі місць, житло для професорсько-викладацького складу тощо. Це буде сучасний об'єкт.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що це - дуже цікавий проект. Якщо його вдасться реалізувати, то у Луцьку буде сучасна наукова база. Він подякував народному депутату України Ігорю Палиці, який виділив чималі кошти на розроблення проектної документації.

Микола Романюк зазначив, що у разі реалізації задуму місто Луцьк зможе стати новим науковим центром. Він наголосив, що над цим проектом працювали тривалий час. Міський голова мав розмову з ректором Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігорем Коцаном, який повідомив про можливість залучення коштів ЄС на реалізацію проекту.

Він наголосив, що це рішення може стати історичним для нашого міста.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що класичним університетом є той, що має наукові лабораторії, виробляє певний продукт, а потім втілює його у життя і заробляє кошти на цьому. На його думку, будівництво такого студентського містечка може стати новим імпульсом у розвитку міста та створити певний науковий імідж.

Зрештою, члени виконкому підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього разу ...
Наступна новина: Випускникам шкіл на ...

КОМЕНТАРІ