У Луцьку відкрито виставку архівних документів - “Голодомор: цифри і факти”

У Луцьку відкрито виставку архівних документів - “Голодомор: цифри і факти”

21.11.14 10:53 0 689
19 листопада цього року в читальному залі бібліотечного філіалу № 3 архівний відділ Луцької міської ради спільно з цією бібліотекою відкрили тематичну виставку архівних документів — «Голодомор: цифри та факти», присвячену Дню пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.

Голодне лихоліття – не просто історична минувшина, а незагойна фізична і духовна рана українського народу, яка пекучим болем пронизує пам'ять багатьох поколінь. треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам'ятність породжує бездуховність, котра роз'їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію, паплюжить традиції й руйнує самобутність народу.

Копії архівних документів, добірка книг та газетні публікації розкривають причини, перебіг та наслідки Голодомору 1932-1933 років в Україні та на Волині зокрема.

Запрошуємо лучан і гостей міста Луцьк відвідати виставку, що розташована на першому поверсі бібліотеки-філіалу № 3 на вул. Драгоманова, 1.

Довідково: в Україні стало можливим говорити про голодомор після грудня 1987 року. І тільки через дев'ять років, 26 листопада 1998 року, Указом Президента України було встановлено День пам'яті жертв голодомору (кожна четверта субота листопада). У травні 2003 року Верховна Рада України в офіційному зверненні до народу України визнала голодомор 1932 – 1933 років актом геноциду.

Архівний відділ міської ради (724760)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Українці на вихідних ...

КОМЕНТАРІ