В одній із житомирських шкіл відкрилася виставка «Українські патріоти»

В одній із житомирських шкіл відкрилася виставка «Українські патріоти»

21.11.14 08:05 0 675
До Дня Гідності і Свободи у Житомирській гуманітарній гімназії № 23 відкрилася виставка «Українські патріоти». Автором ідеї такої експозиції є рівненський дизайнер Олег Бурячок. Вона представлена 12-ма постерами із зображенням особистостей, котрі минулого століття брали участь у національно-визвольних змаганнях. Серед них – Степан Бандера, Петро Болбачан, Олег Ольжич, Тарас Бульба-Боровець, Нестор Махно. 20 листопада для учнів 10-х і 11-х класів навчального закладу її презентували активісти Майдану Олена Галагуза, Олександр Шевчук та Антон Ракович.

Ініціатором проведення заходу виступила громадська активістка, журналіст і заразом випускниця цієї школи Олена Галагуза. За її словами, мета виставки – зацікавити молодь у пізнанні історії рідного краю та підтримувати патріотичний дух юних співгромадян.

«Ця виставка унікальна тим, що об'єднала історичні постаті людей, котрі боролися за незалежність і волю України. І, незважаючи на те, що між ними виникали протиріччя, ціль у них була одна – зробити Україну єдиною, неподільною, незалежною та суверенною державою, – наголосила Олена Галагуза. – Зокрема в експозиції ви можете побачити портрети двох представників Житомирщини – ідеолога українського націоналізму, письменника, археолога Олега Ольжича та провідника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульбу-Боровця.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Житомирської гуманітарної гімназії № 23 Тетяна Рибачук зі свого боку подякувала активістам за готовність сприяти у патріотичному вихованні житомирської молоді.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: за ...
Наступна новина: На Вінничині ...

КОМЕНТАРІ