Голова облдержадміністрації: Житомирщина не може залишитися осторонь проблем жителів Луганської області

Голова облдержадміністрації: Житомирщина не може залишитися осторонь проблем жителів Луганської області

21.11.14 13:29 0 696
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час спілкування із журналістами у перерві засідання 28-ї сесії обласної ради розповів про наміри Житомирщини допомогти у відновленні Луганської області та підтримку переселенців, які перебувають на теренах нашого регіону.

Голова облдержадміністрації наголосив: «Незважаючи на припинення вогню, ситуація на Луганщині залишається складною. Постійно лунають вибухи та постріли, але життя триває. Учні ходять до школи, а малята не можуть дочекатися, коли повернуться у дитячий садочок. У такій ситуації не можна стояти осторонь проблем наших співгромадян. Саме тому, керівництво Житомирщини з метою виконання доручення Президента України, прийняло рішення допомогти жителям регіону, постраждалого від наслідків бойових дій. Головна мета мого візиту на Луганщину полягала в тому, щоб не просто доставити гуманітарний вантаж, а визначити об'єкти соціальної інфраструктури, які ми можемо відновити. Переконаний, що саме такі практичні кроки доведуть єдність України та її нації».

Посадовець повідомив, що наша область допоможе будівельними матеріалами у відбудові дитячо-юнацької спортивної школи у місті Попасна, а основну увагу буде приділено реконструкції місцевого дитсадка №6.

Сергій Машковський подякував депутатам обласної ради за те, що вони підтримали виділення коштів з обласного бюджету для відновлення Луганської області. За словами посадовця, наш регіон наразі єдиний, в якому обласна рада проголосувала за таке рішення.

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що на Житомирщині надається належна підтримка і вимушеним переселенцям зі сходу України. Окрім коштів із держбюджету, спрямованих на відшкодування витрат закладам, в яких проживають ці люди, виділені й гроші з обласного бюджету. Сергій Машковський зазначив, що першочерговим завданням наразі є підключення теплопостачання у санаторії «Тетерів», аби людям було тепло і комфортно.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ