Житомирщина: керівник області обговорив проблемні питання з представниками інвестиційних агрохолдингових компаній

Житомирщина: керівник області обговорив проблемні питання з представниками інвестиційних агрохолдингових компаній

21.11.14 16:07 0 758
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський 19 листопада провів робочу зустріч з представниками інвестиційних компаній, які здійснюють господарську діяльність на території Житомирщини, але зареєстровані в інших областях.

Посадовець привітав керівників агрокомпаній з Днем працівника сільського господарства та подякував їм за плідну роботу наголосивши, що галузь, в якій вони працюють, одна з найкращих в області.

«Ми хочемо почути про ваші проблеми, які можна вирішити на рівні області. Тільки консолідована позиція та спільна праця допоможе нам і вам успішно працювати та розвиватися, - зазначив Сергій Машковський. – Для області є важливим наповнення бюджету, і тому наша позиція така: підприємства, які працюють на Житомирщині, повинні сплачувати податки на місцях. Ви матимете повне сприяння та підтримку в рамках законодавчого поля та з боку обласної влади. Окрім цього підприємці мають подбати про створення нових робочих місць, легалізацію та підвищення заробітної плати».

За словами керівника департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Миколи Дідківського, наразі на території Житомирської області здійснює виробничу діяльність 182 інвестиційно-активних підприємства (або майже 13% від усіх агроформувань регіону), які мають в обробітку 337,5 тис. га ріллі (32,3% від наявної ріллі в області або 70,4% від загальної кількості орендованих земель всіма агроформуваннями). З них 15 інвестиційно-активних підприємств працюють із залученням іноземного капіталу.

«З 182 інвестиційних підприємств лише 152 зареєстровані та сплачують податки в області, – зазначив Микола Дідківський. – 30 аргохолдингових компаній зареєстровані в інших регіонах, куди відповідно постачається вирощена на нашій землі продукція та сплачуються податки. Зокрема, в Києві та Київській області зареєстровано 19 інвестиційних підприємств, у Вінницькій – 5, у Дніпропетровській – 2, по одному у м. Запоріжжі, у Хмельницькій, у Львівській і Полтавській областях. Протягом 2011-2013 років в агропромисловий комплекс області залучено 3,2 млрд. грн. інвестиційних коштів, з них у сільське господарство – 2,2 млрд. грн., у харчову і переробну промисловість –1,0 млрд грн. Ці цифри можуть бути в рази більшими, якщо на Житомирщині будуть зареєстровані й інші компанії».

Голова облдержадміністрації вислухав проблеми й питання, які стоять перед представниками агрохолдингових компаній та повідомив, що такі зустрічі будуть регулярними. Посадовець запевнив, що влада Житомирщини робить усе для того, аби більше не було жодних проявів корупції та тиску з боку контролюючих органів.

«Зараз ми повинні відпрацювати підходи і бачення щодо подальшої спільної роботи задля економічного майбутнього, розвитку бізнесу, соціально-економічного процвітання територій області і держави загалом, зайнятості сільського населення. Інвестор на Житомирщині повинен відчувати себе захищеним та впевненим у завтрашньому дні», - резюмував Сергій Машковський.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині ...
Наступна новина: У тролейбусах Тернополя до ...

КОМЕНТАРІ