Закарпатські

Закарпатські "кредитні" шахраї опинилися на лаві підсудних

21.11.14 11:45 0 697
Судом Закарпатської області засуджено до позбавлення волі з конфіскацією майна 4-х учасників організованої злочинної групи, які шахрайським способом привласнили 4,3 млн. гривень вкладників кредитної спілки.

Більше 6-ти років проведе за ґратами 61-річний організатор злочинного угруповання, мешканець м. Ужгорода, який спільно з учасниками організованої злочинної групи у період 2006-2009 років організували кредитну спілку «Інтер-С».

Зловмисники з метою незаконного збагачення залучили шахрайським способом кошти громадян на суму понад 6,5 млн. грн., з яких понад 4,3 млн. грн. привласнили.

Учасники даної організованої злочинної групи мали чітко визначені розподіл ролей, відповідно до яких організатор оформлював та видавав депозитні документи вкладникам для створення видимості законної діяльності спілки, прийняття депозитних коштів, ведення чорнової бухгалтерії. До обов'язків учасників організованої злочинної групи входила агітація щодо вступу у члени кредитної спілки та щодо поміщення коштів на депозит у їхню спілку.

Вочевидь, зловмисники і надалі займались би злочинною діяльністю, однак їх викрили та задокументували працівники спецпідрозділу БОЗ Закарпатської області.

Наразі вирок суду вступив у законну силу, всіх учасників організованої злочинної групи засуджено до різних видів покарань.

- Вкотре застерігаємо закарпатців, аби не вірили різноманітним пройдисвітам і не мали справ із шахраями, якими б вивісками та заманливими пропозиціями ті не прикривались, - коментує начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич. – Як бачимо на даному прикладі, ніколи не завадить пам′ятати відоме прислів′я про дармовий сир…

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: З нового року всі ...

КОМЕНТАРІ