Сергій Яровий: "Основний аспект реформування ОВС - довіра населення"

Сергій Яровий: "Основний аспект реформування ОВС - довіра населення"

21.11.14 14:43 0 755
Про це та про експеримент, яким заплановано об'єднати підрозділи патрульно-постової служби міліції громадської безпеки та Державної автомобільної інспекції МВС, йшлося на робочій зустрічі керівництва правоохоронного відомства з представниками Місії ЄС з питань реформування сектору безпеки України та проекту ICITAP. Вона відбулася 20 листопада, у МВС.

Основною метою зустрічі стало обговорення питань стосовно експерименту у м. Хмельницькому, який був затверджений Кабінетом Міністрів України у жовтні поточного року. Під час експерименту передбачається об'єднати підрозділи патрульно-постової служби міліції громадської безпеки та Державної автомобільної інспекції МВС, а також запровадити та випробувати нову систему реагування на повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення та надзвичайні події.

Концепція покликана відкинути все непотрібне, а взяти найбільш корисне для МВС. Участь у роботі над Стратегією взяли іноземні експерти: представники Консультаційної місії Євросоюзу, Офісу зв'язку НАТО в Україні, ОБСЄ, Ради Європи. Не зважаючи на важкі часи для держави, Міністерство внутрішніх справ стало на шлях реформ.

Голова громадської Експертної ради при МВС України Євген Захаров зазначив, що експертами була розроблена Стратегія розвитку органів внутрішніх справ. На її основі побудована Концепція, що містить ряд першочергових кроків в напрямку реформування МВС. Для вдалого втілення експерименту в життя, вважає Євген Захаров, необхідно збільшити кількість патрулів, автомобілів тощо, щоб їх кількість охопила все місто і, щоб, водночас, вони мали відповідні умови для роботи.

За словами заступника Міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, подібний експеримент два роки тому був, але він визнаний не дуже вдалим. помилки враховані і акцент зроблено на організації цієї роботи, аби уникнути помилок. Для втілення експерименту буде залучено до 30 працівників патрульно-постової служби міліції громадської безпеки та Державної автомобільної інспекції МВС. Учасники експерименту мають визначитись із проблемами, що можуть виникнути, та завданнями, що виконуватимуть ці підрозділи.

– Усі правоохоронці проходитимуть навчання, після чого приступлять до виконання обов'язків, а воно чітке – довіра населення, – наголосив заступник Міністра.

У свою чергу начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко додав, що під час експерименту обов'язкові кардинальні зміни. Об'єднані підрозділи патрульно-постової служби міліції громадської безпеки та державної автомобільної інспекції МВС повинні допомагати не лише учасникам дорожнього руху, але й усім громадянам, які б не звернулися до них за допомогою.

Звертаючись до присутніх, Стів Сміт – Головний стратегічний радник Місії ЄС з питань МВС, зазначив, що їх експерти бачать своїм завданням підтримати українських колег на шляху реформ. Вони готові поділитися досвідом, дати необхідні поради, розповісти про європейські стандарти.

Його колега та заступник Ханніке Броуер підкреслила, що вони не здійснюють виконавчих функцій, а лише пропонують стратегію, за якою можна реформувати правоохоронне відомство.

Прес-служба МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Житомирщині тривають ...

КОМЕНТАРІ