В Закарпатській області у Берегові засудили неповнолітнього,який намагався поцупити авто магнітолу

В Закарпатській області у Берегові засудили неповнолітнього,який намагався поцупити авто магнітолу

21.11.14 11:12 0 686
17-річному берегівчанину збагатитися так і не вдалося, а відпрацювати 80 годин громадських робіт все ж доведеться.

Крадіжки цінних речей, грошових коштів та документів з салонів автомобілів - явище доволі розповсюджене. От і неповнолітній житель м.Берегово також вирішив легко збагатитися, поцупивши чуже майно з автівки.

Весною ц.р. 17-річний берегівчанин о пів на дванадцяту годину ночі, блукаючи нічними вулицями міста, побачив припарковану біля одного з будинків автівку марки ВАЗ-2103. У нього виник умисел, як можна швидко покращити своє матеріальне становище за рахунок чужого майна.

Юнак вирішив, що якщо автомобіль не новітньої моделі, тому і сигналізацією, скоріш за все, не обладнаний. Сподівання хлопця підтвердилися. Мало того, коли він смикнув за ручку, та піддалася і дверцята відчинилися...

Неповнолітній злодій оглянув салон автомобіля. В поле зору потрапила автомагнітола, яку він демонтував та із «здобиччю» втік з місця злочину. Впевнившись, що його ніхто не помітив, юнак вирішив, що автомагнітоли замало, тому, заховавши її в кущі, повернувся на місце злочину, щоб викрасти ще й акустичні колонки. Жадібність злодія й згубила, бо на все це до автівки навідався господар…

Невдовзі злодія затримали берегівські правоохоронці. За вказаним фактом було порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Замах на таємне викрадення чужого майна).

Кримінальне провадження, після проведення ряду слідчих дій, слідчим Берегівського райвідділу міліції Олексієм Захарченком було скерувано до Берегівського районного суду.

Суд, вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення підозрюваного, який свою вину визнав повністю, у скоєному розкаявся, виніс вирок злодію - 80 годин громадських робіт.

Берегівський райвідділ міліції звертається до водіїв. Пам'ятайте, що цілісність та збереження вашого майна в першу чергу залежить від вас самих. Тому дотримуйтеся елементарних правил, виконання яких дозволить зберегти ваш автомобіль в цілості разом з усім його вмістом:

- Не забувайте замикати двері салону і багажника, навіть якщо ви залишаєте автомобіль на нетривалий час.

- Якщо автомобіль обладнаний засобами охоронної сигналізації, завжди вмикайте їх.

- Не залишайте в салоні автомобіля, особливо на видному місці, цінні речі, документи.

- Не залишайте автомобіль на тривалий час в дворах житлових будинків, поза гаражами і парковками, без належної охорони.

Будьте обережні! Уважне відношення до свого майна убереже вас від неприємних моментів.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цього разу ...

КОМЕНТАРІ