В Ужгороді у день відкриття пам’ятника лідеру Deep Purple пройде концерт гурту Рокаша

В Ужгороді у день відкриття пам’ятника лідеру Deep Purple пройде концерт гурту Рокаша

21.11.14 08:05 0 661
27 листопада в Ужгороді відбудуться дві неординаторні мистецькі події – відкриття пам'ятника Джону Лорду, лідеру гурту Deep Purple, та концерт гурту Рокаш з оркестром.

Про це інформує власкор .

Ідея створити в Ужгороді пам’ятник Джону Лорду виникла близько двох років тому. Група ентузіастів надала можливість усім ужгородцям долучитись до цієї акції, започаткувавши в кафе «Під замком» збір металевих монет як символічного матеріалу для скульптури. Відкриття пам’ятника відбудеться о 16.00 на набережній річки Уж поблизу Лінгвістичної гімназії.

Після відкриття пам’ятника в Ужгородському драмтеатрі відбудеться концерт гурту Рокаш за участю оркестру Закарпатської обласної філармонії та запрошених гостей. Це перший сольний концерт гурту за 6 років його існування, який відбудеться у великому залі (понад 700 місць). До концерту підготували багато оновлених версій пісень, які прозвучать у різних виконаннях від оркестрового до акапельного. Будуть і прем’єри нових творів.

Ірина Янцо, організатор концерту розповіла: «Цей концерт виношувався дуже давно, тільки зараз на 6-му році існування гурту ми повірили, що можемо його втілити. Минулого року йшли перемовини про концерт у Львові, але у зв’язку з подіями Євромайдану концерт відклали. Спонсори допомогли з рекламною кампанією». До слова, рекламна кампанія тривала півтора тижні, за той час всі квитки розкупили. За день до концерту слухачі зможуть прослухати радіоконцерт Рокаша у прямому ефірі радіо «Тиса», а під ча самого концерту йтиме його телевізійна трансляція.

За словами Віктора Янцо, лідера гурту, квитки на концерт замовляли навіть з-за кордону.

«Навіть з Англії подзвонили, щоб забронювати квиток, – каже Віктор. – На концерт збираються цілими сім’ями. За півтора тижні до концерту квитків вже нема. Це буде справжній Рокаш, будемо виконувати класичну програму, залучений оркестр, вокальний ансамбль «Бревіс», виконавиці Леся Киричук, Мар’яна Гаврилко».

Павло Чучка, ініціатор увіковічення рок-музиканта Джона Лорда розповів про те, що збір металевих грошей для скульптури музиканта – це був привід «об’єднати за інтересами тих, кому більше як за 30 і волосся довше ніж 10 см».

«О 16.00 27 листопада на набережній біля Лінгвістичної гімназії відбудеться відкриття пам’ятника, над Ужем має бути дим, адже пісня у виконанні Джона Лорда «Дим над водою» стала визначальною для всіх рокерів, – каже Павло Чучка. Він також розказав, що монет назбирали більш ніж 15 кг,сума склала 584 грн серед монет були навіть єгипетські фунти, багато радянських копійок, чеські монетки тощо.

Михайло Колодко, скульптор зауважив, що від ідеї до втілення скульптури пройшло більш, ніж два роки. Не знали до чого приурочити відкриття. Концерт Рокаша став тією точкою від якої відштовхнулися ініціатори проекту. «Образ Джона Лорда іконографічний. Скульптура так і буде виглядати – рокер у кльошах, жилетці та навушниках сидітиме та слухатиме музику», – додав Михайло Колодко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: за ...
Наступна новина: На Вінничині ...

КОМЕНТАРІ