Випускникам шкіл на окупованих територіях українських дипломів не дадуть

Випускникам шкіл на окупованих територіях українських дипломів не дадуть

21.11.14 11:28 0 677
Випускникам шкіл Донецької області, розташованих на окупованих територіях, документи про освіту українського зразка видаватися не будуть.

Про це повідомили в прес-службі Донецької облдержадміністрації в четвер.

Для того, щоб випускник мав можливість отримати такий документ і, відповідно, вступити до вищого навчального закладу України, йому необхідно перевестися на звільнену територію.

Департаментом освіти і науки Донецької облдержадміністрації розроблено спрощений механізм такого переведення.

Відповідне доручення отримали всі міські та районні відділи освіти на українській території.

В ОДА наголосили, що для переведення на навчання у підконтрольні українській владі навчальні заклади не обов’язково переїжджати на нове місце проживання, пише Українська правда.

Досить оформити дистанційне або індивідуальне навчання, або екстернат. Для цього батькам необхідно звернутися до відділу освіти будь-якого українського міста чи району Донецької області з такими документами: заява, свідоцтво про народження або паспорт та документ про освіту (якщо є).

«У зв’язку з тим, що представники так званої «ДНР» перешкоджають видачі документів, необхідних для переведення дітей на вільні території (свідоцтва про закінчення дев’яти класів, довідки, особисті справи), департамент освіти і науки облдержадміністрації зобов’язав міські та районні відділи освіти приймати таких учнів при наявності навіть мінімального пакета документів, зазначеного вище «, – йдеться в повідомленні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Про замінування ...

КОМЕНТАРІ