Цього разу новорічно-різдвяні свята українці відзначатимуть вдома

Цього разу новорічно-різдвяні свята українці відзначатимуть вдома

21.11.14 11:13 0 674
Цьогоріч українці масово відмовляються від подорожей за кордон на новорічно-різдвяні свята. Ті ж, хто наважується на мандрівку, за яку треба платити валютою, організовують тур самостійно, бо економлять. Власники туристичних фірм кажуть, що такої кризи в їхній галузі ще не було.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) репортера Наталії Пиртик.

І хоча ціни у валюті на відпочинок у Європі, у порівнянні з минулим роком, не збільшились, кількість тих, хто може собі його дозволити за нинішнім курсом суттєво зменшилась.

«Наша країна і наша економіка є сильно доларизована і наші готельєри і туристичні фірми очікують зменшення прибутків. Але є в цьому і певний позитив. Курс гривні знизився і, відповідно, ті, хто планував побачити Париж, Мілан, Ню-Йорк, напевно, цього року побачать Львів, Мукачево, Берегове, Жовкву і Трускавець», – зазначає організатор відпочинків по Західній Україні Ігор Губіліт.

Відтак, у Львівській міськраді впевнені, що цього року до Львова приїде більше туристів, ніж зазвичай. Тому у місті уже зараз формують нову програму для гостей міста.

Тим часом, у туристичних агенціях кажуть: нині примхи туристів дуже змінилися. Люди надають перевагу індивідуальному туризму і неймовірно економлять. Найбільше тратять на харчування, найменше – на екскурсії.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ