Львівська політехніка святкує 170-річчя без гучних заходів

Львівська політехніка святкує 170-річчя без гучних заходів

21.11.14 12:18 0 725
Національний університет «Львівська політехніка» святкує 170-річчя від дня заснування скромно і в університетській спільності. Як повідомили організатори, на вченій раді університету було ухвалено рішення відмовитися від гучних святкувань, зважаючи на нинішню ситуацію в державі.

Про це 20 листопада повідомив кореспондент IA ZIK.

Під час урочистої академії з нагоди 170-річчя університету, яка відбулася 20 листопада, зачитали привітання колективу Львівської політехніки від Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, заступника голови ВРУ Руслана Кошулинського.

Ректор університету Юрій Бобало у своєму вітальному слові зазначив, що Львівська політехніка – одна з найдавніших технічних шкіл у Європі та перша на українській землі.

«Це університет трьох століть. Це завжди рух уперед, ознака життя і розвитку», – наголосив Ю.Бобало.

Ректор також додав, що сьогоднішній ювілей Львівської політехніки є особливим. «Наша країна переживає найдраматичніші часи у своїй історії. Війна, яка точиться на сході держави, – це випробування для всіх… Я пишаюся, що рівень патріотичного духу в державі підтриманий львівськими політехніками – студенти, аспіранти університету є активними учасниками боротьби. Ми долучаємося до збору коштів на медикаменти та технічне обладнання для військових», – зазначив Ю.Бобало.

Ректор також зазначив, що за результатами інтегрованого рейтингу Львівська політехніка входить до п’ятірки найкращих вишів України та посідає почесне друге місце. в університеті працюють близько 2 тис. професорів та викладачів, навчається понад 36 тис. студентів.

З нагоди ювілею університету працівникам Львівської політехніки, які відстоюють цілісність держави на сході України, виплатять премії.

Студентів та колектив Львівської політехніки з нагоди 170-річчя також привітали т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський, голова Львівської облради Петро Колодій, міський голова Львова Андрій Садовий. Під час церемонії професорам та викладачам політехніки вручили подяки, відзнаки, почесні нагороди від влади різних рівнів. Указом Президента кільком поважним науковцям університету присвоєно почесні звання «Заслужений діяч науки і техніки» та «Заслужений працівник освіти України.

Мер Львова Садовий подарував ректору політехніки Юрієві Бобалу золотий герб міста Львова та побажав, щоб університет увійшов у сотню найкращих вишів світу.

Голова асоціації випускників Львівської політехніки Олег Сергеєв побажав, щоб університет гідно втримав конкуренцію на європейському освітньому ринку.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопільщині завершують ...

КОМЕНТАРІ