У Львові у Миколаївському районі водій вантажівки наїхав на пішохода,який раптово вийшов на дорогу

У Львові у Миколаївському районі водій вантажівки наїхав на пішохода,який раптово вийшов на дорогу

21.11.14 08:51 0 679
У Миколаївському районі на Львівщині водій фури наїхав на 83-річного дідуся. У результаті автопригоди пішохід отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований.

ДТП відбулась учора, 19 листопада, близько 17.20 години на автодорозі «Київ-Чоп».

Керманич вантажівки «DAF», 43-річний мешканець Миколаївського району, прямуючи у напрямку Львова, скоїв наїзд на 83-літнього чоловіка. За попередніми даними, пішохід раптово вийшов на проїзну частину дороги.

Каретою «швидкої» постраждалого було доставлено до Миколаївської районної лікарні. Медики діагностували у дідуся закриту черепно-мозкову травму та рани голови.

Державтоінспекція закликає пішоходів не легковажити власною безпекою та бути якомога обережнішими на дорозі!

Нагадуємо, відповідно до Правил дорожнього руху, пішоходам заборонено виходити на проїзну частину, не переконавшись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху. Також не можна раптово виходити чи вибігати на дорогу, в тому числі на пішохідний перехід.

Окрім цього, заборонено переходити проїзну частину поза «зеброю», якщо є розділювальна смуга, або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження.

У темну пору доби та за умов недостатньої видимості пішоходам необхідно бути вкрай уважними й обережними. Аби водії могли завчасно помітити вас, радимо використовувати на верхньому одязі світловідбиваючі стрічки, наклейки або браслети.

За десять місяців цього року на Львівщині через перехід дороги у невстановленому місці відбулось 67 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких загинуло 11 людей і ще 59 – отримали травми різного ступеню важкості.

Через неочікуваний вихід на проїзну частину дороги за цей період в області сталося 95 автопригод, у яких загинули 16 учасників дорожнього руху, ще 82 - травмувалися.

За порушення Правил дорожнього руху пішоходами передбачено адміністративну відповідальність та покарання у вигляді штрафу (від 51 до 85 гривень) чи попередження.

Слід відзначити, що з початку року працівники Державтоінспекції Львівщини притягнули до адміністративної відповідальності близько 1300 пішоходів-порушників.

Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Начальник СКМСД УМВС в ...

КОМЕНТАРІ