У Львівській області - Гарант довіри - професіоналізм та старанність,- підполковник міліції Петро Чепіль

У Львівській області - Гарант довіри - професіоналізм та старанність,- підполковник міліції Петро Чепіль

21.11.14 09:34 0 693
У всіх правозахисних структурах триває вивчення нещодавно оприлюдненої міністерством Стратегії реформування органів внутрішніх справ України. Головна її мета – за європейськими стандартами змінити на краще багатогранну діяльність усіх ланок. А от в Управлінні Державної служби охорони при главку міліції Львівщини вже тривалий час невтомно працюють над цим актуальним питанням.

Так, у минулому році з метою осучаснення функціонування підрозділів у місті Львові створено полк міліції охорони на базі Галицького та Личаківського відділів і батальйону. Появу його обумовила необхідність подальшої якісної організації та контролю за діяльністю нарядів, з огляду на їх територіальне розташування. Нині цим найбільш численним, потужним і мобілізованим підрозділом держохоронців на львівських теренах командує підполковник міліції Петро Чепіль – колишній начальник Личаківського відділу. Майже два десятиліття він нерозривно пов'язаний з ДСО, де пройшов довгий і нелегкий шлях від охоронника об'єктів до командира полку.

Штатна чисельність підрозділу – 552 працівники, з-поміж них 334 атестовані, решта – вільного найму. Головні його структури – два батальйони, першим керує старший лейтенант міліції Володимир Харко, а другим – старший лейтенант міліції Тарас Гук. У складі батальйону № 1 сформовано 13 нарядів групи затримання: 12 обслуговують територію обласного центру й один – місто Винники. Ці групи оперативно реагують як на тривожні сигнали, що надходять з особистих помешкань громадян, так і на повідомлення єдиної дислокації про скоєння злочинів та правопорушень на вулицях Львова. Батальйон № 2 об'єднує дві роти з охорони об'єктів різних форм власності, яким до снаги надійно захищати від злочинних зазіхань усе, що може становити інтерес для кримінального елементу. Їм ввірено навіть підприємство стратегічного значення – Львівський танкоремонтний завод.

Підопікою особового складу полку міліції – 145 об'єктів, що охороняються фізично, а чотири тисячі об'єктів та майже вісім тисяч приватних помешкань віддано на захист нарядів спеціальної роти груп затримання. Держохоронці прагнуть максимально догодити замовнику, який воліє отримати якісну послугу за доступною платнею. Адже в доволі скрутний час протистояння російському агресорові не кожен громадянин може дозволити собі марнотратство. Але зазвичай той, хто не хоче стати жертвою злодіїв, неодмінно убезпечує себе, своє житло й інше майно. А крило полку міліції - надійне.

– Завдяки доброму оснащенню ми здатні успішно конкурувати на ринку охоронних послуг, – провадить далі Петро Чепіль. – Тому рівень довіри людей до нас високий. Тішуся, що потенційних клієнтів уповні задовольняють запропоновані нами помірні ціни і наданий сервіс.

У досягненні такого позитиву – чимала заслуга і керівництва Управління ДСО, передовсім начальника майора міліції Андрія Петрика, на плечах якого велика відповідальність за ефективність практичної діяльності усіх ланок служби в прикарпатському регіоні. Андрій Володимирович постійно надає відчутну допомогу у поліпшенні матеріально-технічного становища підрозділу, запровадженні сучасних форм і методів роботи, доборі, розстановці та вихованні кадрів. І куратор, заступник начальника управління підполковник міліції Володимир Сарамака, часто буває у підрозділі, щиро спілкується з побратимами, ніби пліч-о-пліч з ними несе службу, якій присвятив не одне десятиліття. Володимир Степанович – особистість надзвичайно цікава: всебічно розвинута, комунікабельна, доброзичлива.

У древньому Львові функціонує найбільше, порівняно з іншими регіонами України, об'єктів історичної та культурної спадщини – музеї, заповідники, меморіали тощо. Кожен з-поміж них, певною мірою, популярний серед українців та зарубіжних гостей, тож потребує належного захисту від вандалів-розкрадачів. Небагатьом відомо, що саме цю благородну місію взяли на себе працівники полку міліції.

Особовий склад полку цілодобово оперативно, упродовж трьох хвилин, реагує на сигнали «Тривога!», забезпечуючи збереження державного та приватного майна з повною матеріальною відповідальністю. Працівники підрозділу вміло використовують сучасні охоронні системи, зручні в користуванні, підтримуючи доволі високий імідж ДСО. З року в рік ця служба зміцнюється та вдосконалюється, як того вимагає час.

З початку нинішнього року працівники полку розкрили 58 злочинів особисто, а 890 – за участі інших міліцейських структур. Вони постійно демонструють максимальну дієздатність, працюючи і вдень, і вночі в напруженому режимі, що приємно вражає замовників їхніх послуг.

Олександр Нужний,

Денис Харчук
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: З 28 листопада поїзд ...

КОМЕНТАРІ