В Чернігівській області “Для нас,рятувальників,діти є найціннішим скарбом,який ми постійно оберігаємо від всіляких негараздів і робимо все можливе,аби вони жили в мирі та спокої” - Сергій Бочковський

В Чернігівській області “Для нас,рятувальників,діти є найціннішим скарбом,який ми постійно оберігаємо від всіляких негараздів і робимо все можливе,аби вони жили в мирі та спокої” - Сергій Бочковський

21.11.14 10:13 0 709
Найціннішим скарбом для кожної нації є її підростаюче покоління. Державна служба України з надзвичайних ситуацій завжди особливу увагу приділяє саме дітям: рятувальники щодня гарантують їхню безпеку та роблять все можливе, аби вберегти їх від лиха. А проведення акцій, конкурсів та ігр з метою навчання дітей правилам пожежної безпеки вже стало доброю традицією для Служби порятунку.

Саме тому 19 листопада, напередодні Всесвітнього дня дитини, рятувальники Київщині влаштували справжнє свято для дітей, які переїхали зі Сходу України та для дітей-сиріт. Голова ДСНС України Сергій Бочковський особисто розповів малюкам про складну та водночас важливу професію рятувальника та продемонстрував дітям спецтехніку, яка застосовується для ліквідації надзвичайних ситуацій.

“Щодня допомагати людям – це шляхетна справа, яка потребує чималих зусиль та постійної наполегливої праці, проте ми розуміємо, що наша робота щодня рятує сотні життів. Для нас, рятувальників, діти є найціннішим скарбом, який ми постійно оберігаємо від всіляких негараздів. І нині ми робимо все можливе, аби ті дітки, які тимчасово переїхали зі Сходу України, якомога швидше могли повернутися до рідних домівок, знову гратися з друзями, жити у мирі та спокої. Кожен із нас цілодобово працює заради цієї мети. Для нас дуже важливо, щоб кожна дитина відчувала себе захищеною та розуміла, що ми турбуємося про неї та хочемо, аби вона мала щасливе дитинство. Тож ми організували для дітей невеличке свято, сподіваюся, що кожен із них отримав чимало позитивних емоцій та вражень”, - зазначив Сергій Бочковський.

Голова Служби також зауважив, що під час свята діти мали змогу оглянути пожежну техніку, побувати у кабіні пожежних автомобілів, дізнатися про небезпечну та водночас цікаву професію піротехніків, приміряти справжні костюми рятувальників та дізнатися як правильно себе поводити аби не трапилося лиха.

“Ми хотіли у цікавій та доступній формі розповісти дітлахам про всі аспекти нашої роботи. Адже більшість із них до сьогоднішнього дня вважали, що Служба порятунку – це лише пожежні. Але насправді це і піротехніки, і психологи, і авіатори, і навіть собаки – такі собі чотирилапі рятувальники. Ми також розповіли їм про наші навчальні заклади і сподіваюся, що у майбутньому хтось із них також стане рятувальником та допомагатиме людям”, - зазначив Сергій Бочковський.

Дітлахи ж, у свою чергу, протягом всього свята активно брали участь у конкурсах, відповідали на питання рятувальників, з цікавістю розглядали піротехнічне оснащення, приміряли пожежне обмундирування та ділилися з працівниками Служби порятунку своїми враженнями.

На згадку про шню зустріч, рятувальники подарували дітям невеличкі подаруночки. А дітлахи, дякуючи Голові Служби за справжнє свято, подарували Сергію Бочковському презенти, які вони самі створили: картину та чайний будиночок.

Служба порятунку і надалі проводитиме подібні свята заради того, аби навчати дітей правилам пожежної безпеки та розповідати про свою роботу. Крім того, у кожному рятувальному підрозділі є дні відкритих дверей, під час яких кожна дитина може завітати в гості до рятувальників та дізнатися про особливості роботи співробітників Служби порятунку.

Довідка

Щорічно, 20 листопада світова спільнота святкує Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.

Свято також відзначається в день, коли Організація Об'єднаних націй прийняла Декларацію прав дитини (1959 р.). Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана Міжнародна конвенція про права дитини. Ця Конвенція ратифікована у 193 країнах світу, в тому числі і в Україні. Це була перша Конвенція, що була ратифікована Верховною Радою незалежної України.

ВІДЕО ДЛЯ ЗМІ

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: NASA оприлюднило мапу ...
Наступна новина: Покупка недвижимости в ...

КОМЕНТАРІ