У Рівненській області звернення рятувальників до водіїв транспортних засобів

У Рівненській області звернення рятувальників до водіїв транспортних засобів

21.11.14 11:32 0 691
За повідомленням Українського гідрометеорологічного центру прогнозується місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, сильний дощ та мокрий сніг.

Аналізуючи прогнози синоптиків щодо погодних умов, Головне управління ДСНС України у Рівненській області звертається до усіх автомобілістів Рівненщини бути уважними та обережними під час керування транспортним засобом. Завжди варто пам'ятати, що при несприятливих погодних умовах найкращим виходом із ситуації буде відмова від поїздки. Однак, якщо поїздку скасувати не можна, потрібно виконувати прості правила дорожнього руху аби вберегти себе від потрапляння у небезпечні події.

При підготовці до кермування транспортним засобом взимку необхідно його підготувати, а саме провести заміну шин автомобіля відповідно до сезону. В автівці водіям слід завжди мати снігову лопату, трос, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий замет.

Автомобільні шляхи з різкими змінами рельєфу є зонами підвищеної небезпеки, де існує найбільший ризик утворення транспортних заторів. У зв’язку з цим при перетині таких небезпечних ділянок слід бути особливо уважним.

Звертаємося до водіїв з проханням пропускати та надавати перевагу у русі снігоприбиральній та рятувальній техніці. При виникненні заторів не займайте смугу зустрічного руху. Це попередить ускладнення ситуації на дорогах та підвищить пропускну спроможність магістралей.

Підрозділами Головного управління ДСНС у Рівненській області області вживаються конкретні заходи задля упередження негативних наслідків, пов’язаних з погіршенням погодних умов, та для забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації. Зокрема, організований постійний моніторинг погодних умов на території області, забезпечена постійна готовність чергових підрозділів, пожежної, інженерної та іншої аварійно-рятувальної техніки Головного управління до реагування на надзвичайні ситуації. Постійно підтримується тісна взаємодія з місцевими органами влади.

Ситуація в області знаходиться на постійному контролі у керівництва Головного управління ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Про замінування ...
Наступна новина: Депутати зібрались на ...

КОМЕНТАРІ