Тернопільська міська рада запрошує на стажування активну молодь

Тернопільська міська рада запрошує на стажування активну молодь

21.11.14 08:28 0 728
Меморандум про співпрацю між Тернопільською міською радою та громадською організацією молодіжне об’єднання «Файне місто» 19 листопада підписав міський голова Сергій Надал та голова громадської організації Василь Томчишин. Сторони спільно реалізовуватимуть програму навчання молоді та ознайомлення із специфікою роботи органу місцевого самоврядування «Школа молодого реформатора».

«Міська рада виступила з пропозицією залучати молодь міста до роботи органу місцевого самоврядування, адже у них нове бачення розвитку Тернополя, водночас стажери здобудуть певний досвід, більше дізнаються про нашу роботу, - розповідає Сергій Надал. – На нашу пропозицію відгукнулася організація «Файне місто», через яку бажаючі тернополяни, віком до 29 років, зможуть пройти стажування у міській раді».

За словами міського голови, планується, що у рамках «Школи молодого реформатора» буде проведено дві програми – весняна (з 1 лютого по 20 квітня) та осіння (з 10 вересня по 30 листопада).

«Відбір учасників відбудеться у два тури, - розповідає голова ГО «Файне місто» Василь Томчишин. – Перший – це прийом заявок, який буде тривати до 1 січня 2015 року, другий – відбір анкет до 1 лютого. Основними обов’язками учасників цієї школи буде допомога у підготовці рішень міської ради, розпоряджень міського голови та інших актів, інформаційних матеріалів, сприяння розвитку волонтерського руху в місті, реалізації молодіжних і студентських ініціатив та інші».

Після проходження стажування учасникам будуть надані характеристики та сертифікати від міської ради, як це практикується у європейських країнах.

Кандидат на участь у Програмі повинен відповідати таким вимогам:

* бути громадянином України і вільно володіти українською мовою;

* мати принаймні незакінчену вищу освіту (закінчити третій курс) та бути академічно успішним (успішною);

* бути віком до 29 років на момент надходження анкети;

* володіти щонайменше однією іноземною мовою;

* мати досвід роботи з найбільш поширеним програмним забезпеченням ПК;

* мати активну політичну позицію і бути громадсько-активним;

* не бути штатним/позаштатним помічником-консультантом депутатів усіх рівнів або штатним/позаштатним працівником виконавчих органів ради, державних органів або їх структурних підрозділів.

Детальніше про програму та порядок реєстрації буде оприлюднено на сайті міської ради додатково.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 30 військових однієї з ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ