В Чернівецькій області психологи Управління ДСНС відвідали вимушених переселенців

В Чернівецькій області психологи Управління ДСНС відвідали вимушених переселенців

22.11.14 13:21 0 715
Задля збереження власного життя та життя близьких, чимало людей зі східних регіонів залишають рідну домівку та шукають притулок в інших областях України. Так, у Чернівецьку область для проживання прибуло вже 1783 вимушених переселенців. Працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області постійно приділяють увагу цим людям та допомагають їм адаптуватися до нових умов життя. Для цього здійснюються виїзні рейди по районах області, в ході яких відвідуються місця проживання переселенців, які прибули у Чернівецьку область і живуть тут протягом певного часу.

Зокрема, 20 листопада психологи Управління ДСНС України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області відвідали вимушених переселенців, які проживають у Кельменецькому районі. Всього тут знайшли притулок 55 переселенців. Особливу увагу цього разу приділили багатодітним сім’ям та людям похилого віку. «Наше основне завдання – дати переселенцям можливість відчути себе захищеними та потрібними» – зазначив психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області молодший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко. Зі всіма людьми були проведені індивідуальні та групові бесіди, в ході яких їм була надана необхідна психологічна допомога. «Ми щиро вдячні рятувальникам за увагу та постійну підтримку» – сказала Світлана, переселенка з міста Луганська.

Окрім цього, рятувальники відвідали Кельменецький ліцей, в якому навчаються 9 переселенців зі східних областей України. Психологи поспілкувалися з дітьми і виявили, що діти нормально пристосувалися до нового навчального закладу і вже знайшли тут чимало друзів.

Такі виїзні рейди, які проводитимуться по всіх районах Чернівецької області і надалі, здійснюються з метою надання допомоги переселенцям краще адаптуватися до нових умов для життя.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: метеорологів ...
Наступна новина: Хмельниччина: «В жодному ...

КОМЕНТАРІ