В Луцьку на Театральному майдані встановили фотостенд в пам'ять про Героїв Небесної Сотні

В Луцьку на Театральному майдані встановили фотостенд в пам'ять про Героїв Небесної Сотні

22.11.14 17:49 0 732
21 листопада минає рік, як українці піднялися на Революцію Гідності, щоб відстояти конституційні засади демократії, права і свободи людини. За кілька місяців боротьби загинуло більше сотні кращих синів і дочок України. Кожен з них заплатив за свої погляди та переконання найвищу ціну — життя. Усі вони стояли пліч-о-пліч на Майдані Незалежності у Києві: звичайні люди, мирні громадяни, учителі та студенти, вчені та академіки, підприємці та журналісти, художники та музиканти, громадські діячі та прості робітники. Вони приїхали з різних куточків України, щоб захистити своє право на гідне життя у вільній та незалежній державі.

Міський голова Микола Романюк 12 листопада підписав розпорядження, яким зобов'язав терміново розробити проект та встановити на Театральному майдані фотостенд із зображеннями Героїв Небесної Сотні.

І от впереддень першої річниці Революції Гідності, на центральній площі міста встановили такий фотостенд. Його виготовили із спеціального матеріалу стійкого до погодніх умов.

Оглянути фотостенд прийшли міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, громадські активісти Ігор Алєксєєв та Володимир Пащенко, громадськість. Лучани, які проходили повз, підходили, аби ще раз глянути на обличчя тих, хто загинув за краще життя українського народу у вільній країні.

Фотостенд виготовила рекламна агенція “Факторія”. Кошти на це були спрямовані з міського бюджету.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що свого часу на приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, з ініціативи громадського активіста Ігоря Алєксєєва та його дружини, було розміщено банер з фотографіями людей, які загинули на Майдані. Однак, під дією природніх факторів він почав псуватися і втратив належний вигляд. “До мене звернувся Ігор Алєксєєв з пропозицією замінити цей банер і зробити щось краще. Ми подумали і вирішили зробити фотостенд. Було зібрано ряд пропозицій, напрацьовано проект, і ми реалізували цю ідею”, - зазначив він.

Міський голова зауважив, що основним задумом при створені фотостенду було те, щоб молодь, проходячи повз, могла зупинитися, почитати і знати, завдяки кому вони живуть на цій землі. За його словами, ми повинні пам'ятати і шанувати свою історію і тих людей, які її творили.

Також Микола Романюк розповів, що на меморіальному комплексі “Вічна Слава”, біля могили Василя Мойсея, буде встановлено пам'ятний знак Волинським героям Майдану, де викарбують імена наших земляків, які загинули під час Революції Гідності. Це буде місце, де громадськість зможе зібратися та вшанувати пам'ять загиблих майданівців.

Він повідомив, що дав доручення і буде оголошено конкурс на кращу ідею пам'ятного знаку для вшанування загиблих військовослужбовців під час виконання завдань в зоні АТО. Він теж буде встановлений на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

Банер з фотографіями Героїв Небесної Сотні, який до сьогоднішнього дня висів на приміщенні бібліотеки, зняли і передали у Волинський краєзнавчий музей, де він стане частиною експозиції, і всі охочі зможуть його оглянути.

Міський голова Микола Романюк подякував Ігорю Алєксєєву та його дружині за виготовлення та розміщення у центрі міста банера з зображеннями загиблих на Майдані.

Також він подякував керівництву та працівникам рекламної агенції "Факторія", які виготовили та встановили фотостенд.

У свою чергу Ігор Алєксєєв, зауважив, що натхненником ідеї виготовлення банера, який висів на приміщенні бібліотеки, та його автором є Ірина Мельник. За його словами, ця дівчина - луцький фотограф, яка вклала дуже багато сил та здоров'я у виготовлення постера.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенсійні виплати за ...
Наступна новина: У Львові у Миколаївському ...

КОМЕНТАРІ