Вперше на Волині відбувся Форум інститутів громадянського суспільства

Вперше на Волині відбувся Форум інститутів громадянського суспільства

22.11.14 09:31 0 686
Вперше на Волині відбувся Форум інститутів громадянського суспільства, організований громадською радою при облдержадміністрації. Участь у форумі взяли члени громадських рад при місцевих органах виконавчої влади, органах місцевого самоврядування, територіальних органах міністерств та інших центральних органах виконавчої влади в області.

Учасників заходу привітали керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Дубняк та радник голови ОДА Сергій Кошарук.

Ідея проведення Форуму виникла у 2014 році, коли громадські об'єднання краю значно активізували свою діяльність. Основна мета: налагодження тісної співпраці та ефективної взаємодії між громадськими й державними інституціями.

Керівник апарату ОДА Дмитро Дубняк наголосив, що саме громадянське суспільство відіграло важливу роль під час Революції Гідності, а також зауважив, що «саме в дискусії народжується істина».

У свою чергу, радник голови ОДА Сергій Кошарук відмітив, що роль громадянського суспільства є визначальною у вирішенні як кадрових, так і соціально-економічних питань.

Голова громадської ради при ОДА Ігор Дильов висловив сподівання, що інститути громадянського суспільства досягнуть взаєморозуміння. Він підкреслив, що чимало громадських активістів Волині долучалися до подій на Майдані, багато хто віддав своє життя задля кращого майбутнього України. Тому зупинятися на досягнутому не можна. Громадські діячі мають бути основними ініціаторами та рушіями змін.

В рамках Форуму також обговорили функції й можливості громадських рад, що діють в області.

Окрім того, відбулася презентація інститутів громадянського суспільства та основних напрямків їх діяльності.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ