На меморіальному комплексі “Вічна Слава” вшанували Героїв Небесної Сотні та загиблих під час АТО на сході України

На меморіальному комплексі “Вічна Слава” вшанували Героїв Небесної Сотні та загиблих під час АТО на сході України

22.11.14 15:01 0 683
Рік тому у Києві на Майдані Незалежності розпочалася Революція Гідності. Тисячі українців різних професій і соціального статусу з усіх областей України їхали до столиці відстоювати демократію, права і свободи людини. Це були справжні патріоти, які на вівтар свободи поклали своє здоров'я і життя. За кілька місяців боротьби загинуло більше сотні кращих синів і дочок України, серед них і студент Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» Василь Мойсей. Саме біля його могили на меморіальному комплексі “Вічна Слава” відбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та загиблих під час АТО на сході України.

Священнослужителі, представники громадськості і влади зібралися біля могили, щоб спільно помолитися і пом'янути усіх краян, які віддали своє життя за світле майбутнє і єдність України. Панахиду відслужили священики УПЦ КП, її очолив настоятель храму Холмської Богородиці отець Михайло. У панахиді взяли участь голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Сергій Григоренко, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, заступник міського голови Тарас Яковлев, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, народний депутат України Анатолій Вітів. Вони поклали квіти до пам'ятника Герою Небесної Сотні Василю Мойсею.

Микола Романюк після панахиди звернувся до присутніх з такими словами: “ ми згадуємо усіх героїв Майдану. Я впевнений, що вони дивляться на нас з небес, дивляться як ми живемо, що ми робимо для того, щоб зберегти нашу країну, щоб швидше прийшов мир на нашу землю, щоб мали можливість розбудовувати нашу державу”.

Міський голова повідомив й приємну новину, що Президент України Петро Порошенко підпише Указ про присвоєння усім Героям, які загинули на Майдані, звання “Герой України”. Він також акцентував на тому, що влада буде допомогти усім, хто захищає нашу державу на Сході, допомагати сім'ям тих, хто воює, і безперечно, на особливому контролі повинні бути сім'ї усіх, хто загинув. “Хотів би, щоб ми ще раз і ще раз, від усього серця, через серце, пройнялися тим, що відбувається у нашій державі, щоб ми згадали усіх, хто віддав життя за нашу державу. Вічна їм пам'ять Слава Героям і Слава Україні! “, - сказав Микола Романюк.

Потім представники влади та громадськості вшанували загиблих під час АТО, які похоронені на Алеї почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа і поклали квіти до їхніх могил.

Лучани будуть з вдячністю завжди пам'ятати Героїв Небесної Сотні та загиблих патріотів, які захищали на сході України суверенітет і цілісність нашої держави. За право жити під мирним небом віддали свої життя лучани Володимир Зародюк, Дмитро Йовзик, Віталій Махновець, Володимир Прокопчук, Рустам Хамраєв, Сергій Шостак, Сергій Гулюк, Артем Карабан, Ігор Філіпчук,Сергій Климчук, Максим Шульга, Роман Лучук, Юрій Оніщук, Олег Вишневський, Андрій Атаманчук, Олексій Кітновський.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відновлено ...

КОМЕНТАРІ