У Волинській області Олександр Пирожик вимагає належно розслідувати політичне вбивство

У Волинській області Олександр Пирожик вимагає належно розслідувати політичне вбивство

22.11.14 08:33 0 912
21 листопада 2014 року під час чергової сесії Волинської обласної ради перший заступник голови облради свободівець Олександр Пирожик озвучив депутатський запит щодо неналежного розслідування убивства 77-річного жителя Володимира-Волинського. Родина загиблого вчителя Володимира Нагорняка, ветерана праці із Володимира-Волинського, звернулася до депутата Олександра Пирожика з проханням посприяти в розслідуванні жорстокого вбивства пенсіонера. З цього ж приводу до свободівця звернувся головний редактор обласної громадсько-політичної газети "Волинська газета" Володимир Данилюк.

Зі слів заявників, 15 лютого 2014 року у Володимирі-Волинському було жорстоко вбито місцевого мешканця, 77-річного учителя, ветерана праці Володимира Нагорняка. Як йдеться у заяві, смертельний удар потерпілому завдав 78-річний житель Володимира-Волинського Юрій Попов. Суперечка між чоловіками виникла нібито на політичному підґрунті. Потерпілий начебто притримувався націоналістичних поглядів, у той час як підозрюваний був прихильником комуністичної ідеології.

Заявники зазначають, що попри неспростовні докази вини Юрія Попова, вбивця досі лишається непокараним, оскільки лікарі видають довідки про важкий стан здоров'я підозрюваного. Зокрема, експерти комісійного відділу Волинського обласного б'юра судово-медичних експертиз встановили, нібито підозрюваний не може брати участі в слідчих діях.

Рідні та близькі покійного сумніваються у правильності такого висновку судово-медичної експертизи, оскільки хвороби Юрія Попова були підтверджені цим висновком лише на підставі медичної документації Володимир-Волинського ТМО, без огляду самого хворого та проведення необхідних досліджень. У зв'язку з цим рідні потерпілого направили клопотання слідчому Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області щодо проведення судово-психіятричної експертизи підозрюваного у Київському міському центрі Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації. Проте слідчий постійно відхиляє клопотання потерпілої сторони, аргументуючи це тим, що підсудний нібито не є транспортабельним. Рідні та близькі потерпілого вимагають покарати вбивцю, помістивши його у спеціялізований виправний заклад, де би він отримував стаціонарне лікування.

Депутати Волинської обласної ради більшістю голосів підтримали звернення Олександра Пирожика.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ