Волинська облрада підтримала запит свободівця щодо допомоги батальйону "Волинь"

Волинська облрада підтримала запит свободівця щодо допомоги батальйону "Волинь"

22.11.14 12:27 0 687
Депутати Волинської облради під час чергової сесії 21 листопада 2014 року підтримали запит першого заступника голови облради свободівця Олександра Пирожика до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика щодо невизначеності у строках ротації Першого батальйону територіяльної оборони "Волинь" і можливості обласної влади вплинути на ситуацію.

З 14 по 18 листопада Олександр Пирожик побував у зоні АТО, на місці дислокації Першого батальйону територіяльної оборони "Волинь". Зі слів свободівця, "Волинь" стоїть на першій лінії оборони, в той час коли армійські підрозділи перебувають на 2-й і 3-й лінії, що не є нормальним явищем.

Бійці живуть у польових умовах, багато хто – в землянках та бліндажах, перебувають під постійними обстрілами. Проте на побутові умови вони не скаржаться, завдяки волонтерам у них не бракує харчів та провіянту. "Відчувається лише брак зимового одягу та взуття – ватних штанів і теплих берців. Не вистачає також важкої та бронебійної техніки, бронебійних набоїв. Натомість бійців обурює невизначеність, у якій вони перебувають, зокрема щодо конкретних строків проведення ротації", – зазначив Олександр Пирожик. – Солдати запитують: "Скажіть, що ми будемо стояти до 30 листопада – і вистоїмо. Якщо треба буде до 30 грудня – вибудуємо оборону так, щоб вистояти до цієї дати. Але щоб ми знали, що саме тоді нас відведуть на відпочинок".

Бійці тербатальйону стоять на передовій ще з 24 вересня 2014 року, тобто вже майже 60 днів, замість обіцяних їм 45 днів. "Наших земляків обурюють спроби окремих осіб поширити про батальйон неперевірену та недостовірну інформацію, скомпрометувати Волинський батальйон територіяльної оборони, як це свого часу робили проти військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, яку, як відомо, спершу скомпрометували, а потім розформували", – стверджує свободівець.

У зв'язку з цим Олександр Пирожик звернувся до голови Волинської ОДА В.Гунчика, аби отримати чіткі відповіді на питання щодо строків ротації Першого батальйону територіяльної оборони "Волинь", заходів для забезпечення бійців тербатальйону теплим одягом і взуттям, а також технікою і набоями.

Запит свободівця підтримала переважна більшість депутатів.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ