Голова облдержадміністрації: «Переймаюся проблемами громади Житомирщини і намагаюся допомогти всім,хто до мене звертається»

Голова облдержадміністрації: «Переймаюся проблемами громади Житомирщини і намагаюся допомогти всім,хто до мене звертається»

22.11.14 14:09 0 617
Під час прямого ефіру в програмі «Об'єктив» на телеканалі «Союз-ТВ» 20 листопада голова облдержадміністрації Сергій Машковський оцінив ситуацію в регіоні та відповів на запитання глядачів.

Керівник області звернув увагу на те, що погіршення погодних умов на Житомирщині додало роботи профільним службам і відомствам, але в цілому ситуація є контрольованою. Сергій Машковський наголосив: «Ми готові до того, що ремонтні бригади працюватимуть 24 години на добу, аби подолати наслідки негоди. За оперативними даними, найбільше проблем зараз із відновленням електропостачання. Натомість тиск у газових мережах не знижується і вони функціонують належним чином». Посадовець додав, що при потребі, для відновлення електрики в населених пунктах регіону будуть залучені додаткові кошти, адже в області є фінансові резерви.

Аналізуючи проходження опалювального сезону, Сергій Машковський зазначив, що першочерговим завданням для керівництва області та районів і надалі залишається переведення котелень об'єктів соціальної сфери на альтернативні види палива. Керівник області констатував, що із запланованих 117-ти котелень місцевою сировиною вже опалюються 93, а решта перейдуть на новий режим роботи до кінця грудня поточного року. Крім цього, інтенсивно проводяться організаційні й технічні заходи. Таким чином, це все дозволить зекономити 19,8 млн. куб. м газу.

«Як голова облдержадміністрації я несу відповідальність за те, аби Житомирщина вклалася в ліміти споживання природного газу, доведені Урядом, але поряд із тим, розумію, що це лише цифри. В оселях жителів області має бути тепло й затишно, а температурний режим повинен відповідати усім нормативним показникам», – наголосив керівник області.

Під час прямого ефіру голова облдержадміністрації розповів про те, що пишається жителями Житомирщини, адже наші земляки-військовослужбовці перебувають зараз у найгарячіших точках у зоні АТО, а вся громада активно допомагає як військовим, так і переселенцям та жителям сходу України. Сергій Машковський переконаний, що завдяки практичним крокам вдасться змінити стереотипи громадян у Донецькій і Луганській областях: «Лише добрими справами ми маємо довести нашу єдність і небайдужість до проблем цих людей. Дуже важко змиритися із загибеллю наших бійців. Але не менш складно чути щодня вибухи і залишитися без даху над головою. Особисто це відчув під час візиту на Луганщину. Наша область взяла зобов'язання допомогти у відбудові закладів соціальної інфраструктури у місті Попасна, що знаходиться за 15 км від позицій бойовиків. Депутати обласної ради проголосували за виділення 300 тис. грн на ці потреби. Якщо коштів буде недостатньо, я готовий звертатися до спонсорів і меценатів».

Не менш болючою проблемою для області зараз є незаконний видобуток бурштину. Голова облдержадміністрації нагадав, що особисто відвідав Олевський район та оглянув місця видобутку бурштину. Керівник області стурбований загостренням криміногенної ситуації та загрозою навколишньому середовищу. Посадовець вважає, що проблема потребує термінового вирішення шляхом легалізації видобутку бурштину та посиленням кримінальної відповідальності за таку незаконну діяльність. Посадовець підтримує ідею спільного звернення голів Волинської, Житомирської та Рівненської областей до Адміністрації Президента України з метою врегулювання ситуації.

Сергій Машковський закликав жителів Житомирщини приходити на прийоми громадян до голови облдержадміністрації та писати письмові звернення на його ім'я. Відповідаючи на запитання глядачів, керівник області констатував: «Я переймаюся проблемами громади Житомирщини і намагаюся допомогти всім, хто до мене звертається. Не має значення, де проживає людина – в обласному центрі чи в районі».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанують ...
Наступна новина: Внаслідок аварії у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ