На Житомирщині міліціонери затримали автомобільного злодюжку

На Житомирщині міліціонери затримали автомобільного злодюжку

22.11.14 10:06 0 657
Оперативники карного розшуку Коростенського міськвідділу міліції затримали жителя Овруцького району, який промишляв крадіжками з транспортних засобів. Нині доведена причетність молодика до вчинення низки таких злодіянь.

У середині листопада до чергової частини коростенської міліції стали надходити заяви від жителів райцентру про крадіжки речей з їхніх автівок.

У ряді випадків правоохоронці помітили, що характер вчинення окремих злодіянь та спосіб проникнення до автомобілів ідентичні: крадіжки вчинялися у нічний час, зловмисник обирав машини вітчизняних марок і потрапляв до салону, пошкоджуючи водійські дверцята, звідки забирав відеореєстратори, автомагнітоли та інші цінні речі. Окрім того, вилучена на місцях подій слідова інформація також вказувала на правильне припущення правоохоронців: крадіжки з транспортних засобів учиняються однією й тією ж особою.

Невдовзі особу можливого зловмисника оперативники карного розшуку встановили, а його самого затримали. Підозрюваним виявився 28-річний житель Овруцького району. У минулому він уже відбував покарання за вчинення крадіжок. Цього разу молодик визнав, що «збирав» речі по чужим автівкам, а потім здавав викрадене у ломбард. Виручені гроші витрачав на розваги.

– Продовжується досудове розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.185 (Крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України. Наразі чоловікові офіційно оголошено про підозру у вчиненні двох крадіжок з транспортних засобів. Триває перевірка на встановлення його причетності до інших аналогічних кримінальних правопорушень, учинених на території району, - повідомив начальник Коростенського міськвідділу міліції Ігор Жміда.

За чинним законодавством, підозрюваному може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Водночас правоохоронці застерігають власників автомобілів: залишаючи без нагляду свої транспортні засоби, особливо у нічний час, ви ризикуєте безпекою вашого майна. Об'єктами зазвичай стають автомобілі, які господарі залишають у дворах будинків та на пустих вулицях.

Шановні автовласники! Не забувайте подбати про безпеку свого майна. У першу чергу, про надійне місцезнаходження авто на час вашої навіть нетривалої відсутності. Користуйтесь послугами охоронюваних автостоянок. Обладнайте транспортний засіб надійними протиугінними пристроями. А ще не залишайте в салоні автомобіля цінні речі та значні суми грошей. Особливо на видному місці. Пам'ятайте, що більшість спонтанних крадіжок скоюється саме через те, що автовласники самі провокують зловмисника.

Олена Волковська,

Коростенський МВ УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ