На Житомирщині працівники ДАІ оперативно встановили винуватця наїзду на пішохода

На Житомирщині працівники ДАІ оперативно встановили винуватця наїзду на пішохода

22.11.14 14:38 0 598
Свою причетність до трагічної ДТП, яка сталася у Володарськ-Волинському районі, вінничанин визнав лише наступного дня під час перевірки його автомобіля ДАІшниками. Хоча з моменту наїзду на людину і впродовж усього часу оформлення ДТП винуватець видавав себе за випадкового переїжджого.

Трагедія трапилася близько 21 години на автодорозі Виступовичі – Житомир у Володарськ-Волинському районі: на узбіччі проїзної частини було виявлено тіло чоловіка. На місце події виїхали слідчо-оперативна група місцевого райвідділу та працівники Державтоінспекції.

– Одразу ж було встановлено, що загиблий постраждав унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, - розповідає начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області Володимир Гриб. – Окрім того, під час огляду місця події стало зрозумілим, що постраждалого пішохода хтось відтягнув з проїзної частини на узбіччя.

Поки одні правоохоронці працювали безпосередньо на місці події, встановлювали можливих очевидців трагедії та з'ясовували, автомобілем якої марки було вчинено ДТП, інші переглядали запис відеокамери, розташованої на будівлі одного з підприємств, що знаходиться поруч з місцем пригоди.

В результаті перегляду було встановлено, що в момент наїзду по даній ділянці дороги проїхало декілька легкових автомобілів та мікроавтобус. Працівники ДАІ одразу ж встановили всі пасажирські рейси, які проходили у даний час. У подальшому при спілкуванні з водієм однієї із маршруток було з'ясовано, що він, проїжджаючи повз місце події, бачив неподалік автомобіль ВАЗ.

Саме під час роботи на місці трагічної ДТП правоохоронці також помітили ВАЗівку, водій якої помітно нервував. ДАІшникам керманич сказав, що саме він відтягнув тіло загиблого для того, щоб його не переїхали інші транспортні засоби.

Вже наступного ранку працівники ДАІ запропонували власнику «сімки», 41-річному жителю Вінницької області, перевірити і його автомобіль. І під час огляду на днищі машини було виявлено плями бурого кольору та декілька людських волосин. На справедливе запитання правоохоронців, власник ВАЗівки таки зізнався, що це він скоїв ДТП. Проте, злякавшись відповідальності за вчинене, побоявся зізнатися одразу.

Наразі за фактом ДТП розпочато досудове розслідування за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Відповідно до ч.2 цієї статті, у разі, якщо такі діяння спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, законодавством визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

УДАІ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ