Житомирщина – серед лідерів у державі за збільшенням обсягів промислового виробництва

Житомирщина – серед лідерів у державі за збільшенням обсягів промислового виробництва

22.11.14 15:34 0 619
На Житомирщині розробляють програму економічного та соціального розвитку області на 2015 рік і комплексну програму розвитку малого та середнього підприємництва на 2015-2016 роки. Можливості їх реалізації наступного року члени робочих груп з підготовки та розгляду пропозицій до проектів цих документів обговорювали 21 листопада. Участь у роботі наради брали заступник голови обласної ради Руслан Годований, т. в. о. директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Віктор Градівський, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, представники профспілкових об'єднань, громадських організацій, науковці та активісти Житомирщини.

Усі зауваження та пропозиції, висловлені учасниками зібрання, будуть враховані в розробці цих програм.

Під час наради Віктор Градівський, зокрема, окреслив основні показники соціально-економічного розвитку за дев'ять місяці поточного року.

Так, порівняно з відповідним періодом минулого року, обсяги промислового виробництва на Житомирщині зросли на 7,4 %. За цими показниками наш регіон посідає друге місце у загальнодержавному рейтингу.

«У тому числі у добувній промисловості і розробленні кар'єрів обсяги збільшилися на 19,5%, у переробній – на 2,2%. Зростання відбулося у металургійному виробництві (+12,7%), харчовій промисловості (+13,3%), у виготовленні виробів із деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (+1,7%)», – конкретизував посадовець.

Заразом збільшився й обсяг валової продукції сільського господарства на 11,3 %. т. в. о. директора профільного департаменту пояснив, що у сільгосппідприємствах її обсяг зріс на 49,4 %, а в господарствах населення – на 0,9 %.

За словами Віктора Градівського, до загального фонду місцевих бюджетів області протягом січня–вересня 2014 року надійшло 1307,6 млн грн, що на 62,8 млн грн перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Доповідаючи ж про стан справ у зовнішньоторговельній діяльності, посадовець зазначив, що обсяг експорту товарів склав 429,7 млн дол. США, а імпорту – 187,9 млн дол. США.

«Порівняно з минулим роком обсяги експорту зросли на 10,1%. Тоді як імпорт – зменшився на 27,7%, – повідомив він. – Сальдо зовнішньої торгівлі товарами було позитивним і склало 241,8 млн дол. США. За цим показником наша область – на восьмому місці в державі. Зовнішньоторговельні операції в регіоні здійснювалися з партнерами зі 101 країни світу»

Крім того, Віктор Градівський зупинився й на соціальних показниках Житомирщини:

«Номінальна заробітна плата одного штатного працівника в області у вересні 2014 року склала 2782 грн, що на 9,6% більше, ніж за відповідний період попереднього року. Середній розмір пенсії станом на 1 жовтня 2014 року склав 1413 грн. Це на 70 грн, або на 5,2 % більше, ніж минулоріч».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі злодій не ...
Наступна новина: В Чернівецькій області у ...

КОМЕНТАРІ