В Житомирській області рятувальники продовжують навчати підростаюче покоління азам безпеки

В Житомирській області рятувальники продовжують навчати підростаюче покоління азам безпеки

22.11.14 18:13 0 772
Підходить до завершення обласний Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності. Рятувальники відвідали сотні навчальних закладів Житомирщини, подарувавши дітлахам безліч емоцій та відволікли їх від надокучливих повсякденних занять. І вже тисячі школярів та студентів по всій області навчилися як необхідно діяти у разі виникнення різноманітних надзвичайних подій та ситуацій.

21 листопада співробітники ДСНС спільно з представниками Житомирської обласної організації товариства Червоного Хреста України завітали до Житомирського міського ліцею при Житомирському державному технологічному університеті та провели для учнів День безпеки. Гості підготували для вихованців навчального закладу чимало цікавинок. Спочатку рятувальники провели з дітьми профілактичні бесіди з питань дотримання вимог безпеки життєдіяльності в осінньо-зимовий період та при виявленні вибухонебезпечних предметів. Рятувальники навели приклади найпоширеніших пригод у цей період, а також розповіли як треба поводитися із вибухонебезпечними предметами.

Наочно присутні ознайомилися із первинними засобами пожежогасіння та змогли власноруч застосувати їх під час імітованого загоряння. Особливо уважно учні переглядали навчальний відеофільм про запобігання травмуванню та загибелі людей від причин актуальних до сезону. Його рятувальники підготували спеціально для навчання населення та висвітлили в ньому різноманітні надзвичайні події та ситуації, а також коментарі фахівців стосовно того як уникнути подібних неприємностей.

Аби закріпити набуті знання, організатори зустрічі провели евакуацію з приміщення на випадок надзвичайної ситуації. Але найбільше захоплення у дітлахів викликала заключна частина Дня безпеки. Саме наприкінці вогнеборці на подвір’ї ліцею продемонстрували дітворі пожежно-рятувальну техніку та спорядження, а також гасили умовну пожежу. Діти з цікавістю задавали рятувальникам питання: «Скільки літрів води вміщує в себе пожежний автомобіль?», «Чому під час пожеж рятувальники підключають пожежний автомобіль до гідранта?», «Які є пожежні рукави і як їх розгортати?». Співробітники ДСНС наочно показали, як це робиться. Учні фотографувалися з представниками героїчної професії, одягали їхнє обмундирування, сідали за кермо справжнього пожежного автомобіля…

«Старший шкільний вік – цілком особливий у житті кожної дитини, коли вони активно пізнають навколишній світ та усвідомлюють себе у ньому. Тому дуже важливо, щоб діти твердо знали, як правильно поводитися у різних надзвичайних ситуаціях, куди звертатися за допомогою у випадку біди»,- зазначає виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС Житомирщини Василь Кучин.

Обласний Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності закінчується 1 грудня і того ж місяця рятувальники підведуть підсумки акції. Крім того найактивніших учасників буде відзначено цінними подарунками. Отож у вас ще є час стати вірним помічником мужніх героїв-вогнеборців.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ