В Житомирській області рятувальники продовжують надавати допомогу населенню та спеціалізованим службам по ліквідації наслідків негоди,що сталася напередодні

В Житомирській області рятувальники продовжують надавати допомогу населенню та спеціалізованим службам по ліквідації наслідків негоди,що сталася напередодні

22.11.14 15:08 0 701
Зранку, 20 листопада, на території Житомирщини, через погіршення погодних умов, а саме: утворення шару льоду на лініях електропередач та гілках дерев, через що останні почали ламатися та падати додолу, обриваючи тим самим дроти на електроопорах, було порушено електропостачання 351 населеного пункту у 22 районах області.

Ввечері, того ж дня, ситуація місцевого рівня, пов'язана з ожеледдю та пошкодження і руйнування окремих об’єктів електричних мереж внаслідок небезпечних природних гідрометеорологічних явищ – набула статусу надзвичайної.

Для ліквідації наслідків негоди залучалася 101 бригада ЕК «Жиомиробленерго», а саме: 320 працівників та 149 одиниць техніки, а від Управління ДСНС Житомирщини – 20 рятувальників та 5 одиниць техніки. Зокрема, в обласному центрі бійці ДСНС забезпечували безперебійне електропостачання будівлі «Центру матері і дитини». У селищах Червоноармійськ, Володарсько-Волинськ, Житомирському та Ружинському районах області рятувальниками надавалася допомога по зрізанню аварійних та прибиранню повалених дерев з проїжджих частин автодоріг.

Станом на 06:00, 21 листопада, на території області залишаються відключеними від електропостачання 601 населений пункт: 221 повітряна лінія по 10 кВ, 13 по 35кВ, 6 по 110 кВ та 2972 трансформаторні підстанції.

В Андрущівському районі відключено електропостачання 16 населених пунктів, Баранівському – 14, Бердичівському – 26, Брусилівському – 3, Житомирському – 32, Володарсько-Волинському – 66, Ємільчинському – 72, Коростенському – 77, Коростишівському – 25, Лугинському – 3, Малинському – 3, Новоград-Волинському – 35, Овруцькому – 21, Олевському – 26, Попільнянському – 15, Радомишльському – 12, Романівському – 17, Ружинському – 18, Червоноармійському – 63, Черняхівському – 36, Чуднівському – 21.

Для продовження ліквідації наслідків даної негоди планується залучити загалом 150 бригад ЕК «Жиомиробленерго», а це 400 працівників та 200 одиниць техніки, від Управління ДСНС Житомирщини можливе залучення спеціального обладнання: 38 бензопил та 30 електрогенераторів.

За даними Житомирського обласного центру з гідрометеорології впродовж 21 листопада на території області очікується хмарна погода, вночі мокрий сніг, утримається сильна ожеледь, вдень без опадів. Вітер східний, 7-12 м/сек. Температура повітря по області вночі від 1° тепла до 4° морозу, вдень від 2° морозу до 3°тепла, у Житомирі вночі 0-2° морозу, вдень 0-2° тепла.

Шановні громадяни!

Управління ДСНС в області закликає дотримуватися цих рекомендацій, які допоможуть Вам уберегтися від неприємностей у період ожеледиці

Перед виходом із будинку:

- Прикріпіть на підбори шматочки поролону або лейкопластиру.

- Натріть наждаковим папером підошву, а краще прикріпіть його на підошву.

- Нанесіть на підошву клей типу «Момент» та поставте взуття на пісок. Після цього сміливо виходьте на вулицю.

- Пам’ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи м’якої основи та без великих підборів.

- Людям похилого віку краще у «слизькі дні» взагалі не виходити з дому. Але якщо потреба змусила Вас вийти, не соромтеся взяти з собою палицю з гумовим наконечником або шипом.

- Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження – небезпечні для здоров’я.

- Не виходьте без потреби на вулицю, якщо Ви слабкі та неспритні.

- Зачекайте, поки не розчистять сніг і не розкидають пісок на обмерзлий тротуар.

Як можна зменшити долю ризику отримання травм в ожеледицю:

- Про всяк випадок під час ходьби у такі дні будьте напоготові впасти.

- Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю ступню.

- Руки не повинні бути зайняті вантажем. Не тримайте їх у кишенях: це збільшує можливість не тільки падіння, але й отримання більш тяжких травм, особливо переломів.

- При порушенні рівноваги швидко присядьте: це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

- У момент падіння згрупуйтеся, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково перекотіться: удар, спрямований на Вас, розтягнеться і втратить свою силу при обертанні.

- Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом або, крім того, можуть бути погано закріплені.

- Тримайтеся подалі від проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а під час ожеледиці – особливо.

- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. Пам’ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях машини.

- Небезпечні прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані.

- Якщо Ви впали і через деякий час відчули головний біль, нудоту, біль у суглобах, утворилися набряки – терміново зверніться до лікаря у травмпункт.

- Тримайтеся подалі від будинків, ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже велику небезпеку становлять бурульки (найбільш небезпечні вони під час танення льоду та снігу).

Будьте обережними, коли виходите на вулицю!

Дотримуючись цих не складних порад, Ви зменшите долю ризику під час ожеледиці!

У ДСНС у Житомирській області

за даними УкрГМЦ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ