В Житомирській області звягельські правоохоронці затримали чоловіка,який "подарував" колишній дружині чужу телицю

В Житомирській області звягельські правоохоронці затримали чоловіка,який "подарував" колишній дружині чужу телицю

22.11.14 10:58 0 648
Раніше судимий житель Новоград-Волинського району, заручившись підтримкою свого товариша, викрав з хліву літньої жінки молоду телицю та привів її до сусіднього села у домогосподарство колишньої дружини. Нині правоохоронці повернули худобу справжній господині, а от молодикам тепер доведеться відповідати за вчинену крадіжку.

Днями до Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулася 74-річна жителька одного із сіл району. Жінка повідомила, що вночі хтось викрав із хліву її телицю. Пенсіонерка була вкрай засмучена, адже упродовж року вона самотужки доглядала худобу.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвіддлу. Правоохоронці з'ясували, що увечері жінка, попоравши господарство, зачинила хлів і пішла відпочивати. А вже на ранок виявила, що замок на розчахнутій хвіртці пошкоджений, а телиці Машки усередині немає.

– За фактом крадіжки, поєднаної з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України), було відкрито кримінальне провадження. Правоохоронці розпочали проведення комплексу слідчо-розшукових дій, спрямованих на розкриття вчиненого злочину, - повідомив начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка.

На причетність до вчинення злочину, у першу чергу, перевірялися особи, які раніше вже мали проблеми із законом. За місцем проживання одного з жителів села, що знаходиться по сусідству з населеним пунктом, звідки було викрадено худобу, навідався дільничний інспектор міліції. Дружина 29-річного раніше судимого чоловіка повідомила, що з останнім разом вже не живе через його постійну пиятику і неспроможність забезпечувати родину. Проте бачила колишнього чоловіка ж уранці на порозі свого дому. Він разом зі своїм 22-річним товаришем привели їй у господарство молоду телицю. За словами жінки, у неї на руках малолітні діти, а тому такий подарунок був дуже доречний з боку нікчемного піклувальника. Про те, де чоловік роздобув худобу або гроші на її придбання, вона не поцікавилася.

Втім, господиню правоохоронцеві довелося розчарувати. За місцем її проживання прибула слідчо-оперативна група міськвідділу разом із справжньою власницею телиці. Остання підтвердила, що це дійсно її Машка.

Відтак, розшукати злодіїв виявилося справою техніки. Після нічної прогулянки вони обидва спали нетверезим сном у будинку за місцем проживання молодшого з них. У вчиненні крадіжки молодики зізналися. Старший товариш повідомив, що знав про те, що жінка проживає сама, а відтак, телиця їй не настільки потрібна, як його колишній дружині.

Втім, робінгудський вчинок навряд чи стане виправданням вчиненого злочину та й явно не підніме авторитет чоловіка в очах колишньої дружини. Відтак, за чинним законодавством, обом товаришам загрожує ув'язнення строком від трьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням

Новоград-Волинського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У курсантів Волинського ...
Наступна новина: Аби уникнути ...

КОМЕНТАРІ