У Хмельницькому провели акцію,приурочену до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

У Хмельницькому провели акцію,приурочену до Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом

22.11.14 08:04 0 673
Днями у приміщенні Хмельницької телерадіокомпанії «Поділля-Центр» за організації Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації, обласного Центру здоров'я та «Товариства сприяння діабетикам Хмельницької області», відбулася акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з цукровим діабетом.

Ця дата щороку відзначається світовою спільнотою 14 листопада для підвищення поінформованості населення про захворювання, що входить до трійки патологій (атеросклероз, рак, цукровий діабет).

Для виявлення людей з факторами ризику діабету на ранніх стадіях і було проведено цей захід, до якого залучили студентів Хмельницького базового медичного коледжу. Майбутні медики вимірювали рівень цукру у крові у всіх бажаючих, котрих у цей день було чимало.

Під час акції учасники дізналися про ситуацію щодо захворюваності на цукровий діабет в області від директора Департаменту охорони здоров'я Я.М. Цуглевича та отримали консультації від головного обласного ендокринолога Л.І. Мукомели і голови правління «Товариства сприяння діабетикам Хмельницької області» В.І. Сорокіної.

Присутнім роздали листівки і пам'ятки для населення, розроблені обласним Центром здоров'я.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Байден та Порошенко ...
Наступна новина: Львівській правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ