У Хмельницький повернулось 40 правоохоронців,які майже два місяці перебували в одній із найгарячіших точок АТО

У Хмельницький повернулось 40 правоохоронців,які майже два місяці перебували в одній із найгарячіших точок АТО

22.11.14 08:31 0 678
Неймовірна радість охоплює рідних та близьких від короткого звіту командира зведеного загону УМВС Сергія Мельника: «Усі живі-здорові. Без втрат». Ще б пак, адже хлопці майже два місяці перебували у Вуглегірську під Дебальцево — одній із найгарячіших точок АТО.

Такої кількості щасливих посмішок та сліз радості Хмельницький не бачив вже давно. Впродовж трьох днів місто зустріло близько сотні бійців, справжніх Героїв, які боронили нашу землю в зоні проведення антитерористичної операції. Першими повернулися 30 нацгвардійців, які 2 місяці несли службу на «гарячих» блокпостах Луганської області. Тоді ж зустрічали і 27 «богданівців» із Борової.

І от знову щаслива зустріч. 40 бійців зведеного загону УМВС України в Хмельницькій області живими та неушкодженими повернулися додому після 2-місячного відрядження в зону АТО.

У дворі обласного управління внутрішніх справ зібрались родичі, друзі, колеги.

— Це були 2 місяці дуже тяжкого випробування для нас, — говорить Валентина Хрущ, теща бійця спеціальної роти міліції Олександра Холявка. — На щастя, всі хлопці повертаються живими і неушкодженими. Це уже третє відрядження зятя, і найважче. Він, звісно, розказував дуже мало, але ми серцем відчували, що непросто їм там.

Для рідних та близьких, як і для кожного з нас, вони — справжні Герої.

— Якщо вони там не будуть тримати оборону, ворог дійде до нас. Хлопці виконують благородну місію — захищають рідну землю, — говорить Олег Єремчук, який разом із дружиною, невісткою та внучкою прийшов зустріти сина Дмитра.

На зустрічі було і чимало малечі. Дітки впродовж цих нескінченних двох місяців повивчали віршики, намалювали безліч малюнків, щоб порадувати своїх татусів по приїзді.

— Вдома нас чекають, і це додає нам сили і наснаги воювати і здобувати чергові перемоги, — говорить Юрій зі спеціальної роти міліції, тримаючи на руках піврічну доньку Улянку.

Хлопці теж приїхали із сюрпризом — привезли Рекса, німецьку вівчарку. Його господарі виїхали із зони проведення бойових дій, залишивши собаку напризволяще. Але наші бійці не дали йому померти голодною смертю, забрали до себе, і Рекс два місяці добросовісно охороняв зброю і техніку хмельничан. Віталій Грицюк зі спецроти «Богдан», який взяв шефство над псом, каже, що Рекс дуже розумний, знає всі команди, правда, російською.

Особливу подяку бійці висловлюють командиру загону, начальнику управління громадської безпеки УМВС Сергієві Мельнику, адже саме завдяки його професійному керівництву, переконані хлопці, всі повернулися живими та неушкодженими.

Сергій Васильович, у свою чергу, рапортує стримано і по суті:

— Усі завдання, які ставились перед підрозділом, були виконані повністю. Командування АТО високо оцінило професіоналізм наших бійців.

Також Сергій Мельник підтвердив ту інформацію, яку поширили у Хмельницькому волонтери. Справді, наш загін не тільки виконував свої безпосередні функції, а й допомагав мирному населенню Вуглегірська. У співпраці з волонтерами наші бійці роздали жителям міста близько 20 тон продуктів харчування, одягу, ліків тощо.

Заступник начальника УМВС України в Хмельницькій області Роман Гаврилюк подякував хлопцям за «відмінну» службу та побажав гарно відпочити, щоб найближчим часом знову стати у стрій, адже і керівництво, і рідні розуміють, що за спокій на рідній землі ще доведеться поборотися.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ