У Львові запалять свічку скорботи і вшанують пам’ять жертв голодоморів. Афіша

У Львові запалять свічку скорботи і вшанують пам’ять жертв голодоморів. Афіша

22.11.14 09:01 0 678
Дні, що минають, є дуже важливими для кожного українця. Адже ми згадуємо жахливу трагедію, що забрала життя мільйонів – Голодомор – і початок подій, які підняли усю країну, які згуртували її – Євромайдан. Для відзначення цих дат Львів запланував безліч різних акції. Що саме, читайте в нашій афіші.

Заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів пройдуть у суботу. Усім рекомендують обмежити проведення розважальних заходів. Програма заходів:

15.10 – покладання композицій з пшеничних та житніх колосків до Пам’ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій, запалення лампадок (пр. Чорновола);

15.30 – початок жалобних заходів з метою вшануванням пам’яті жертв голодоморів (пр. Свободи, площа біля пам’ятника Тарасу Шевченку);

15.40 – проведення екуменічної панахиди за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні (пр. Свободи, площа біля пам’ятника Тарасу Шевченку);

16.00 – загальнонаціональна хвилина мовчання;

16.01 – лунають дзвони у всіх церквах Львова;

16.02 – початок акції «Запали свічку» (пр. Свободи, площа біля пам’ятника Тарасу Шевченку).

У субоу в книгарні «Є» пройде забава-презентація «Татусевої книги» Володимира Вакуленка-К. усі охочі можуть прийти на дійство, однак найбільше чекатимуть малюків 4-7 років у компанії з татусями, мамусями, бабусями та дідусями. ВИСТАВКИ

Львів’яни мають змогу побачити виставку про джаз «Емоції та музика» або оглянути роботи переможців фотоконкурсу «Світанок міста Лева» у фотогалереї Василя Пилип’юка «Світло і тінь».

А цієї неділю о 15.00 у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відкриється виставка творів художника Володимира Немири «Всесвіт». МУЗИКА

У рамках XI Молодіжного міжнародного музичного фестивалю ім. Ісидора Вимера «Золота троянда-2014» Львівська філармонія у неділю о 14.00 запрошує на концерт камерної музики у виконанні Юлія Виммера та Етелли Чуприк. О 18.00 поціновувачів сучасної класичної музика запрошують на концерт «Голодомор – пам’ятаємо».

«Є речі, які неможливо висловити нічим, окрім музики. І хоча «Панахида за померлими з голоду», яку видатний український композитор Євген Станкович написав у 1992 році для симфонічного оркестру, двох мішаних хорів, читця і народного голосу, містить словесний текст Дмитра Павличка, жодним словом неможливо описати ту духовну силу, яку в собі несе цей твір», – зазначають організатори.

Крім того, у неділю Львів чекає скрипковий концерт Христини Сандецької та Вероніки Шукайло. За день до того відбудеться фортепіанний концерт Тетяни Чайковської.

У неділю у Львівському палаці мистецтв відбудеться благодійний концерт на підтримку воїнів в зоні АТО. Виступатимуть «Залізний Хрест», Cherry Band, Joshua Pratt Band та інші. СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Театр ім. М. Заньковецької о 18.00 покаже спектакль «Дами і гусари».

Перший український театр для дітей та юнацтва у суботу та неділю показуватиме «Дюймовочку». У суботу спектакль відбудеться о 12.00, у неділю – о 12.00 та 15.00.

О 19.00 у театрі Курбаса відбудеться вистава «Так казав Заратустра».

Театр «І люди, і ляльки» розкаже о 12.00 та 14.00 історію «Бабусина таємниця». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера опівдні запрошує на балет «Білосніжка та семеро гномів», а о 18.00 – на оперу «Севільський цирульник».

Театр ім. М. Заньковецької о 18.00 кличе на «Короля стрільців, або Муза в офсайді».

У театрі Курбаса о 19.00 можна буде побачити «Наркіс».

Театр «І люди, і ляльки» готує виставу «Хто сказав «Няв». Сеанси – о 12.00, 14.00, 16.00 МУЛЬТИКИ

«Бджілка Майя». Пригоди доброї і чарівної бджілки Майї в новому повнометражному мультфільмі.

«Супер шістка». Юний Хіро Хамада – природжений винахідник і геній конструювання роботів. Разом зі старшим братом Тадаші вони втілюють у життя найпередовіші ідеї в Технічному університеті міста майбутнього Сан-Франсокіо. Після серії загадкових подій друзі опиняються в центрі підступної змови. Зневірившись, Хіро вирішує використовувати веселого і доброго експериментального робота Беймакса, перепрограмувавши його в невразливу бойову машину.

НОВИНКИ

«Канікули маленького Ніколя» (комедія). Навчальний рік нарешті закінчився і настали довгоочікувані канікули. Малюк Ніколя з батьками і бабусею відправляється до моря в готель «Красивий берег». У Ніколя в розпорядженні море, готель, ліс, друзі, сім’я, доглядач пляжу і тренер з плавання – словом, все, щоб канікули запам’ятались. Не витрачаючи часу дарма, Ніколя відразу ж знаходить нових друзів, серед яких: Бен – він не на канікулах, він місцевий; ненажера Фредді – їсть все підряд; Джок – він англієць, тому говорить зі смішним акцентом; плакса Кріспін, у якого вічно очі на мокрому місці, і зануда Крістофер – він завжди правий і тому страшенно дратує. Крім того, Ніколя знайомиться з Елізабет, яка не відходить від Ніколя ні на крок. «Яка мила парочка! Я вже чую майбутній дзвін весільних дзвонів! «, – жартують дорослі. Ніколя в паніці! На щастя, вірні друзі приходять йому на допомогу і... тут починаються справжні проблеми.

«Голодні ігри Переспівниця. Частина 1» (фантастика, пригоди). Таємничий Тринадцятий дистрикт, котрий ініціював повстання проти Капітолію, виходить з тіні, де перебував довгі роки. Починається війна, в якій Кітнісс – символ опору. І якщо вона не хоче опинитися пішаком у чужій великій грі, де життя її коханого принесли в жертву чужим інтересам, їй доведеться стати сильніше, ніж на арені Голодних ігор.

«Темніше ночі» (жахи). Юна Грета успадкувала величезний особняк від своєї покійної тітки Офелії з однією умовою – наглядати за її улюбленцем, чорним котом на прізвисько Беккер. Зрадівши цьому, дівчина переїжджає в особняк разом з трьома кращими подругами. Але одного разу вночі через необережність дівчат кіт гине. Тих, хто порушив заповіт, тепер чекає жорстока розплата.

«СТАРІ» НОВИНКИ

«ПОВОДИР». В основі сюжету фільму – подорожі американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

«Ріо, я люблю тебе» (драма, мелодрама). Любов трапляється скрізь. Але деякі любовні історії можуть відбутися тільки в Ріо-де-Жанейро.

«Всіх порву» (драма, комедія). У Гаррі був дуже, дуже, дуже поганий день. Всю ніч безперервно вони з його другом Сесілом пропили, а коли на ранок він повернувся додому, то що б ви думали?.. Він знайшов там мертвою свою маленьку собачку на прізвисько Джоллі! Хтось посмів вбити його улюбленицю, його єдину відраду і промінь світла у віконці!!! Невтішний і вбитий горем Гаррі клянеться, що знайде і покарає вбивцю, чого б це не коштувало. Гарненько озброївшись, він разом зі своїм вірним другом Сесілом виходить на стежку війни. Цю парочку чекає божевільна, п’яна гонитва, що залишає за собою кривавий слід.

«Віджа. Смертельна гра» (жахи). Компанія друзів змушена зіткнутися з їх найстрашнішими кошмарами, після того, як пробуджує темні сили за допомогою спіритичної дошки.

«Крихітка» (мелодрама, комедія). Коли Меган отримує пропозицію одружитися від хлопця, з яким вже давно зустрічається, виявляється, що насправді вона абсолютно не готова до дорослого життя. Тому вона бере паузу, бреше своєму хлопцю, що їде на тиждень у відпустку, а сама буквально «впадає в дитинство» і відривається в компанії малознайомих тінейджерів. Можливо, щоб подорослішати, їй потрібно зустріти іншого чоловіка?

«Інтерстеллар». Фільм оповідає про подорожі групи дослідників, які використовують недавно виявлений просторово-часовий тунель, щоб обійти обмеження польоту людини в космос і підкорити величезні відстані на міжзоряному кораблі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ