Студенти УКУ в суботу організують вечір пам’яті жертв Голодомору

Студенти УКУ в суботу організують вечір пам’яті жертв Голодомору

22.11.14 11:13 0 637
У суботу, 22 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів Студентське братство УКУ організовує у Львові вечір-спомин трагічних сторінок української історії та їх невинних жертв.

Про це повідомили у прес-службі університету.

«Вечір пам’яті «Голодомор 1932-33» проводиться Студентським братством УКУ вже третій рік поспіль. Цьогоріч він особливо важливий, оскільки зараз як ніколи нам потрібно усвідомлювати власну історію і вчитись відрізняти факти від різного роду пропаганди. Відтак, ми хочемо провести такий захід для студентів і гостей нашого університету, щоб донести правдиву картину того, що відбувалося тоді на українській землі в ці трагічні для нашого народу роки», – розповіла одна з організаторів заходу Віра Тимків.

У програмі вечора передбачено перегляд фільму «Голод 33» українського режисера Олеся Янчука, знятий за мотивами повісті Василя Барки «Жовтий князь», а також театралізована літературно-музична композиція «Молитва за убієнних голодом», у якій переплетені авторські музичні та літературні твори зі спогадами людей, які пережили Голодомор.

Відбудеться вечір пам’яті жертв Голодомору у трапезній академічного корпусу УКУ (вул. Козельницька, 2а). Початок – о 17.00.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Золочеві ...
Наступна новина: Фотовиставка «Революція ...

КОМЕНТАРІ