Українських цивільних хірургів учитимуть працювати в бойових умовах

Українських цивільних хірургів учитимуть працювати в бойових умовах

22.11.14 14:58 0 637
В Україні планують створити навчальні центри для цивільних хірургів, у яких готуватимуть фахівців для роботи у зоні бойових дій.

Про це сказав в.о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець під час спільної наради головних хірургів в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова, передає Укрінформ.

«У мене є пропозиція спільно з МОУ, з НАМН, МОЗ саме на базі Інституту хірургії, який має досвід у мікросудинній хірургії, органозберігаючих операціях, створити навчальний центр, де фахівці Інституту будуть проводити навчання з цивільними хірургами», – сказав Лазоришинець.

За його словами, цивільні хірурги потребують більшого досвіду і практики в умовах, наближених до бойових. «Багато чого нашим цивільним хірургам ще треба вчитися саме у військових медиків. Є проблеми по наданню висококваліфікованої медичної допомоги в умовах, наближених до бойових дій. Це і судинна хірургія, нейрохірургія, всі інші види надання медичної допомоги. Тут, на мій погляд, на перше місце виходить органозберігаюча операція. Звичайно, простіше виконати ампутацію, ніж 5-6 годин простояти і виконати судинну чи мікросудинну операцію», – зазначив керівник МОЗ.

Лазоришинець повідомив, що для проведення навчання у таких центрах планується запрошувати як українських, так і іноземних фахівців.

За його словами, проект рішення щодо створення навчальних центрів буде опрацьовано протягом тижня.

Водночас він не виключив, що подібні центри можуть бути створені і з інших напрямків – загальної хірургії, нейрохірургії тощо.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Рівненщина: у прокуратурі ...

КОМЕНТАРІ