Львівській правоохоронці

Львівській правоохоронці "розмінували" чотири державні установи

22.11.14 08:05 0 691
21 листопада, до львівських правоохоронців надійшло три повідомлення про замінування державних установ у місті. Працівники міліції проводять усі необхідні заходи з метою встановлення осіб, котрі повідомляли про неправдиві замінування об'єктів.

Перше повідомлення надійшло близько десятої години ранку від чергового ГУ ДСНС у Львівській області про те, що до них зателефонував працівник Львівської міської ради, котрий повідомив, що о 10:10 години до них зателефонував невідомий чоловік і сказав, що у міській раді є вибуховий пристрій.

Друге повідомлення зі схожим змістом працівники міліції отримали з приймальної Франківської районної адміністрації (вул. Чупринки, 85). О 12:10 годині до них зателефонував невідомий чоловік і сказав, що «через годину у вас станеться вибух».

Третє повідомлення надійшло о 13:00 годині від працівників Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» про те, що до них зателефонував анонім і сказав, що будівля «Укрпошти» (вул. Словацького, 1) та поштове відділення №21 (вул. Петлюри, 36) заміновані.

В усіх випадках на місці працювали слідчо-оперативні групи, кінологи, вибухотехніки та експерти науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС України у Львівській області, а також представники інших служб.

Після ретельного обстеження будівель та прилеглої до них території, вибухових пристроїв правоохоронці не виявили. Загалом з приміщень державних установ було евакуйовано понад 400 працівників та відвідувачів.

За усіма трьома фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькому провели ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ