У Львівській області у ніч на Андрія

У Львівській області у ніч на Андрія

22.11.14 16:07 0 783
Про цю трагедію у сколівському селі Завадівка згадуватимуть ще довго. Адже, жителям тутешніх країв не доводилося чути про щось страшніше. Всяке між сусідами траплялося через горілку та неприязнь. Утім, кривава драма, яка розгорнулася у ніч на Андрія, нагадує фільм жахів. А герої цієї розповіді – справжні.

Напередодні лиховісних подій родина Кошлаків святкувала повернення додому глави сімейства. Після кількох років поневірянь на заробітках, 38-річний Ігор переступив поріг рідної домівки, в якій його з нетерпінням очікували дружина та доньки. Утім, за спиною чоловіка до хати непомітно підкралася біда…

Того ж вечора дружина Кошлака – Люда пішла на чергування до лікарні у нічну зміну. Побажавши благовірній доброї ночі, Ігор ліг спати. Поруч у кімнаті постелила собі ліжко молодша донька Василина. Старша – Оксана лягла у сусідній кімнатці. Дівчину чомусь не брав сон. Їй не давало спокою дивне неприємне передчуття. За якусь годину дівчині таки вдалося заснути. Проте, не надовго. Близько опівночі її розбудили кроки у коридорі. Підніматися з ліжка, аби глянути, що відбувається, Оксана не ризикнула. Узявши до рук мобілку, вона написала смс-ку сестрі. Сигнал стільникового розбудив Василину й, прочитавши повідомлення, вона одразу ж прийшла до сусідньої кімнати. Прилігши біля сестри, вона поцікавилася, що трапилося. Розмову дівчат обірвали дивні кроки. Відтак вони почули у сусідній кімнаті шум, який нагадував удари.

Розхвилювавшись, Оксана зателефонувала батькові на мобільник. Було чутно, як задзеленчала його «Нокія». Проте, вже після кількох гудків телефон замовчав. Хтось ще кілька разів гупнув по ліжку й за якусь мить із темряви у коридорі вигулькнула чоловіча постать. Тьмяне світло електронного годинника мікрохвильовки видало обличчя непроханого гостя. Перед дівчатами стояв 29-річний сусід – Володимир Микульчин, котрий тримав у руках закривавленого металевого прута. Тієї ж миті сестри здогадалися, що молодик вчинив із їхнім батьком. Лиходій важко дихав. Від нього різко тхнуло алкоголем. Побачивши на ліжку наляканих сестер, лобуряка мовчки ринувся на них зі своїм знаряддям. Захищаючись від ударів, дівчата намагалися утекти від нападника. В якусь мить це вдалося Оксані. Вона кинула на лиходія ковдру й, підбігши до дверей, увімкнула світло. Відтак схопила до рук металевий гак. Утім, скористатися підручним засобом захисту їй не вдалося. Від удару залізним прутом дівчина впала на підлогу. В голові Оксани гуділо від удару та сильного болю. Утім, сестра, котра лежала біля ліжка, мовчала… Захмелілий сусід ще раз замахнувся на старшу сестру. Утім, не став убивати. Узявши за руку свою 18-річну сусідку, він виволік її з хати.

Покидаючи приміщення Кошлаків, убивця не врахував одного. Молодшій доньці Ігоря вдалося вижити. 16-річну дівчину врятувала кмітливість. Скориставшись моментом, коли сусід вибивав в Оксани гак, Василина вдала, що вона мертва. Коли лиходій покинув помешкання, дівчина, зібравши усі сили, підвелася й, опираючись на стіну та меблі, поволі вийшла з приміщення. Зайшовши у сусідню кімнату, вона вжахнулася. На ліжку лежало закривавлене тіло батька. Сподіваючись, що сестра ще жива, Василина вирішила покликати когось на допомогу. Утім, виходити через вхідні двері не ризикнула. Побоюючись, що вбивця повернеться замести сліди кривавого дійства, зачинила двері зсередини. Шокована подіями, дівчина забула про стільниковий та про одяг. У цей момент вона думала про інше: якомога швидше вибратися з хати й повідомити про біду родичів. Василина спромоглася вилізти через вікно в кімнаті й лише у піжамі крізь морозну ніч почвалала до помешкання дідуся.

У голові бідолашної паморочилося. Але їй таки вдалося дійти до оселі родичів. Опершись у двері, Василина почала з усіх сил грюкати. А коли дверцята помешкання відчинилися, упала на руки дідусеві. Підхопивши непритомну онучку, старенький разом із дружиною занесли її до хати й поклали на ліжко.

Дізнавшись, що трапилося, старенький одразу ж кинувся телефонувати в міліцію та до лікарні. Відтак, залишивши дружину із онукою, разом із рідним братом подався до оселі Кошлаків.

Сліди крові привели людей на подвір'я Микульчиних. Тієї ж миті підоспіли й дільничні інспектори Сколівського райвідділу внутрішніх справ. Оглянувши місце злочину, постукали до помешкання Микульчиних. Двері відчинила старенька мати Володимира. Обшукавши помешкання сусідів Кошлаків, дільничні інспектори не знайшли убивці та його жертву. Потім кинулися до літньої кухні. Двері приміщення виявилися зачиненими. Вибивши їх, вони знайшли лиходія та сусідську дівчину. Зловмисник спав на своїй жертві… На щастя, бідолашна була ще живою. Утім, Микульчин встиг її зґвалтувати…

Після скоєння цьго злочину родичі та сусіди Кошлаків мали намір вчинити над зловмисником самосуд. Під час перебування останнього в ізоляторі тимчасового тримання Сколівського райвідділу внутрішніх справ правоохоронцям довелося посилювати охорону. А перед кожним відтворенням на місці події довелося викликати батальйон міліції швидкого реагування. Затриманому навіть одягали бронежилет та келавровий шолом, оскільки підозрювали, що мешканці села можуть закидати його камінням.

Епілогом у справі, порушеній проти Володимира Микульчина за двома статтями Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів та зґвалтування), став вирок Апеляційного суду у Львівській області. Зловмисника засудили до довічного позбавлення волі.

Юрій СКОБАЛО
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: слідчих зі ...

КОМЕНТАРІ