Чернігів розпочав переговори щодо отримання кредиту ЄБРР

Чернігів розпочав переговори щодо отримання кредиту ЄБРР

22.11.14 08:09 0 658
Чернігів відвідали фахівці Європейського банку реконструкції та розвитку, які працюють в Україні. У міській раді вони провели зустріч щодо перспектив отримання містом кредиту на розвиток електротранспорту.

Чернігівський міський голова Олександр Соколов висловив зацікавленість у співпраці із ЄБРР, адже для міста оновлення рухомого складу тролейбусів та реконструкція мереж є одним із важливих питань. "Ми хочемо, щоб електротранспорт був одним із основних видів громадського транспорту, тому слід думати про перспективи", - зазначив О.Соколов. Міський голова ознайомив гостей із особливостями роботи Чернігівського тролейбусного управління та нагальними питаннями, вирішення яких потребує місто. Серед іншого йшлося і про будівництво тролейбусної лінії по вулиці 50 років ВЛКСМ, що з'єднає мікрорайон Масани із вулицею Рокоссовського.

Провідний банкір ЄБРР Дар'я Кочубинська повідомила, що зустріч у міськраді була конструктивною, відтепер фахівці обох установ відпрацьовуватимуть деталі проекту, щоб наступного року мати конкретні результати. За її словами, процедура отримання кредитних коштів є досить тривалою – від 8 місяців до року. ЄБРР виділяє кредити комунальним підприємствам під муніципальні гарантії терміном до 13 років. В Україні за кошти ЄБРР вже реалізовано 17 проектів. Для поліпшення транспортної інфраструктури взяли запозичення Київ, Львів та Дніпропетровськ.

Під час зустрічі у Чернігівській міськраді розглядався проект концепції поліпшення роботи електротранспорту обласного центру, що стане основою заходів, на які виділить кошти ЄБРР.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ