У Рівному проблема домашнього насильства залишається актуальною

У Рівному проблема домашнього насильства залишається актуальною

22.11.14 18:30 0 830
У листопаді 2014 року в Україні проводилася акція «16 днів проти ґендерного насильства», приурочена до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок.

Мета акції в Україні — привернути увагу громадськості до двох актуальних проблем: попередження насильства в сім'ї та торгівлі людьми, а також активізації діяльності громадських об'єднань і державних установ з метою попередження насильства, захисту прав жінок та чоловіків.

Домашнє насильство на сьогоднішній день – одна із соціальних проблем. Найчастіше такими жертвами стають жінки, які схильні через деякий час до прощення насильника, не усвідомлюючи подальших наслідків. На жаль, насилля, здебільшого, якщо не зупинити, повторюється, або ж має циклічний характер. Тільки кожного наступного разу цей цикл може скорочуватися у часі, а насильство ставати більш інтенсивнішим та жорстоким.

Співробітники Рівненського міськвідділу міліції з початку цього року зареєстрували 554 звернення від мешканців обласного центру, які потерпіли від домашнього насильства. На профілактичному обліку нині перебуває 411 осіб.

Упродовж дев'яти місяців дільничні інспектори міліції Рівненського МВ УМВС за вчинення насильства в сім'ї притягнули до адміністративної відповідальності 533 особи за порушення вимог статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої передбачає накладання штрафу від трьох до п'яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадські роботи чи адмінарешт на строк до п'ятнадцяти діб, крім того винесли вісім записних приписів та поставили на профілактичний облік 298 мешканців міста.

Згідно зі статистичними даними, станом на листопад 2014 року кількість вчинених злочинів, пов'язаних із насильством у сім'ї, зменшилась на 24,2 %.

Зменшення злочинів на побутовому рівні досягнуто завдяки неухильному виконанню положень Закону України «Про попередження насильства в сім'ї» та постійному контролю керівництва міськвідділу за вказаним напрямком роботи.

Наталія НЕЧИПОРУК,

Рівненський МВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ