Рівненщина: у прокуратурі області проведено навчально-практичний семінар з питань роботи програмних комплексів ЄССА та ЄРДР

Рівненщина: у прокуратурі області проведено навчально-практичний семінар з питань роботи програмних комплексів ЄССА та ЄРДР

22.11.14 14:58 0 715
Статистичний облік та звітність є важливими складовими діяльності органів прокуратури, оскільки дозволяють отримувати дані про стан законності в державі, регіоні та планувати профілактичні заходи на перспективу.

Про це йшлася мова на проведеному у прокуратурі області навчально-практичному семінарі з питань ведення первинного обліку роботи прокурора у програмному комплексі «Єдина система статистики та аналізу роботи органів прокуратури України» (далі – ЄССА), Єдиного реєстру досудових розслідувань та забезпечення достовірності звітності про роботу прокурора (ЄРДР).

У заході взяли участь працівники апарату прокуратури області, міські, районні та прирівняні до них прокурори.

З інформацією виступив начальник відділу статистики, ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратури області Євгеній Мокрицький. Він зазначив, що впровадження з січня 2012 року електронних методів збирання, зберігання, обліку та аналізу інформації за допомогою створених баз даних дало змогу об'єктивно оцінити рівень злочинності та стану законності в області і в державі, планувати заходи на перспективу з метою попередження правопорушень. Тому відзначив важливість вдосконалення організації роботи із системою статистики.

Начальник відділу інформатизації прокуратури області Володимир Горський розповів про порядок використання, поводження та дотримання безпеки при роботі з цифровими носіями ключової інформації.

Старший прокурор відділу статистики, ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратури області Наталія Сільвай зупинилася на питаннях своєчасності, повноти та забезпечення достовірності звітності з урахуванням положень нового Закону України «Про прокуратуру». Вона запропонувала шляхи усунення окремих прорахунків реєстраційної дисципліни, які можуть виникати у повсякденній діяльності прокурорів.

Під час практичної частини заходу прокурори пройшли тестування з опрацьованих тем.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українських цивільних ...
Наступна новина: На меморіальному комплексі ...

КОМЕНТАРІ