У Рівненській області студенти вишу свої знання закріпили у стінах експертного підрозділу

У Рівненській області студенти вишу свої знання закріпили у стінах експертного підрозділу

22.11.14 13:40 0 619
З року в рік стрімко змінюється техніка, в тому числі і комп'ютерна. Зловмисники озброюються новітніми технічними розробками, а також вчиняють різні злочини. Тому головне завдання співробітників міліції - якщо не випереджати їх, то хоча б іти з ними в ногу, а також постійно працювати над оновленням технічних засобів. Допомагають у цьому слідчим та оперативникам співробітники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Рівненській області.

Неабиякий інтерес до цієї служби стабільно проявляють і студенти, які обрали юридичний фах. Саме така нагода випала для студентів 4 курсу інституту права ім. І.Маліновського НУ «Острозька академія» на власні очі побачити обладнання, яке використовують у роботі міліцейські експерти, ознайомитися з робочими процесами та порядком огляду місця події, проведення експертиз.

Ознайомлення з експертним підрозділом розпочалося із розповіді про розвиток науки криміналістики та виникнення різних видів експертних досліджень на теренах України та Рівненської області зокрема. Студенти дізналися про новітні напрямки досліджень, які існують : експертизи у сфері інтелектуальної власності; мистецтвознавчі дослідження; експертиза нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів; комп'ютерно-технічна експертиза. Співробітники експертної служби беруть участь як спеціалісти у проведенні таких слідчих дій: огляду, допиту, обшуку, виїмці, відтворенні обстановки і обставин події, пред'явленні для впізнання.

З особливою цікавістю студенти слухали розповідь про зброю старшого експерта капітана міліції Павла Печоріна. Він показав та дав можливість усім охочим потримати у руках експонати гвинтівок, автоматів та пістолетів різних моделей.

Не менш цікавою для студентів стали і експонати колекції вибухотехнічної лабораторії.

Уразили своєю розповіддю відвідувачів і експерти відділу спеціальних видів експертиз. Заступник начальника відділу підполковник міліції Ігор Ляшецький розповів про шкідливість не лише «важких» наркотиків, а й так званої курильної суміші, адже рано чи пізно їх вживання обов'язково негативно проявиться на організмі людини. Він показав хімічну лабораторію та пояснив принципи роботи приладів, які використовуються у дослідженнях.

Студентам сподобалася проведена екскурсія, адже вона поповнила їхній багаж теоретичних знань новими цікавими та пізнавальними відомостями про діяльність одного із провідних підрозділів міліції.

СЗГ (за матеріалами НДЕКЦ) УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирському районі ...
Наступна новина: На Вінничині дошкільнят ...

КОМЕНТАРІ